Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Τα νέα της....Αστυνομίας στην Περιφέρεια

Πλούσιο σε συλλήψεις είναι για άλλη μια φορά το αστυνομικό δελτίο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Συνελήφθη στις 5-12-2015 το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες. 
Είκοσι (20) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου. 

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
 Συνελήφθη στις 5-12-2015 το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, ο 47χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), με τουρκικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι ο δράστης μετέφερε με το παραπάνω όχημα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ 34ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Συνελήφθη στις 4-12-2015 το βράδυ, στις Φέρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, διότι, όπως προέκυψε, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μια νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, η οποία και κατασχέθηκε.

18ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ 17ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ 
Σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων, από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος 18χρονου ημεδαπού, διότι, το απόγευμα της 4-12-2015, στο Δροσερό Ξάνθης, μετά από διαπληκτισμό με 17χρονο ημεδαπό, τον τραυμάτισε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου και νοσηλεύεται.