Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Εργοδοσία ΡΟΔΟΠΗΣ: Μόλις είδαν το Διοικητικό Συμβούλιο, ακύρωσαν την συνάντηση

Σε ένα ακόμη βήμα αναφορικά με την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων προχώρησε το περασμένο Σάββατο η εργοδοσία της Γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ, όταν μετά από τηλεφωνική πρόσκληση συγκέντρωσε στις 14.00 το μεσημέρι όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο για ενημέρωση για τις εξελίξεις. 
Όλως τυχαίως τους μόνους που δεν κάλεσε ήταν τα πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως όφειλε ως εκπρόσωπος των μελών του Σωματείου αλλά και ως εργαζόμενοι οι ίδιοι,  πήγανε ωστόσο στις 14.00 στο εργοστάσιο για να ενημερωθούν για τη συγκέντρωση. 
Ωστόσο μόλις εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο τους κάλεσε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας για προκειμένου να τους ζητήσει τον λόγο της παρουσίας τους.
 Όταν εξήγησαν ότι ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και ως εργαζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να βρίσκονται στη συγκέντρωση, η εργοδοσία αποφάσισε να μην την πραγματοποιήσει και αφού άφησε τους εργαζόμενους να περιμένουν πάνω από μισή ώρα ο διευθυντής παραγωγής ανακοίνωσε την ακύρωση της συγκέντρωσης, αδιαφορώντας για το γεγονός πως για να παραβρεθούν σε αυτή πολλοί εργαζόμενοι κάνανε πολλά χιλιόμετρα ή ματαιώσανε υποχρεώσεις τους.
«Τι ήθελε άραγε να πει η εργοδοσία στους εργαζόμενους και δεν ήθελε την παρουσία των μελών του Δ.Σ.;
Ας είναι σίγουρη η εργοδοσία πως θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας» αναφέρουν οι εργαζόμενοι της Γαλακτοβιομηχανίας, σημειώνοντας οτι «ήδη το Σάββατο το πρωί, τα μέλη του σωματείου μοιράσαμε εκατοντάδες ανακοινώσεις στην κεντρική πλατεία ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο.»