Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Πού και πως θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΝΔ στο Νομό Ξάνθης


Ξανά στο προσκήνιο έρχονται οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την ερχόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ παραθέτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκλογείς, αλλά και τα εκλογικά κέντρα για το Νομό Ξάνθης.
Σημειώνεται οτι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου κύκλου, ως ημερομηνία ορίζεται η Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών καθώς επίσης και όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, οι εκλογείς ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Άβδηρα, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων
Γεννησέα, Πολιτιστικό Κέντρο Χιάλης
Εράσμιο, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων
Ξάνθη, Εργατικό Κέντρο (Μεγάλου Ρεύματος 18)
Ξάνθη, Πλατεία Διοικητηρίου (Κέντρο Πολιτισμού Κ.Μπενή)
Σέλερο, ΚΕΠ
Σμίνθη, Γραφεία Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ
Σταυρούπολη, ΚΑΠΗ
Τοξότες, Π.Π.Α.Π

Αξίζει να σημειωθεί οτι όλα είναι έτοιμα στο Νομό Ξάνθης απο πλευράς τουλάχιστον των εφορευτικών επιτροπών, παρά το γεγονός οτι σε κανένα απο τα εκλογικά κέντρα του νομού δεν έγινε το...δοκιμαστικό την περασμένη Κυριακή, αφού η υπεύθυνη για τις εκλογές εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, δεν απέστειλε τα ειδικά τάμπλετ που χρειάζονται, για την ομαλή διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας.