Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Αγροτικές επιδοτήσεις: Πολλοί τις έλαβαν αλλά κάποιοι ακόμη….περιμένουν


Μπορεί οι αγροτικές επιδοτήσεις να δόθηκαν έστω και καθυστερημένα, μπορεί κάποιοι να τις έχουν πάρει έστω και «κουτσουρεμένες», ωστόσο κάποιοι άλλοι δεν τις έχουν λάβει, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Μερικά ποσά δεσμεύθηκαν από τον ΕΛΓΑ, άλλα «μπλόκαρε» η εφορία, παρά το γεγονός οτι οι φορολογούμενοι αγρότες είναι «ενήμεροι», ενώ κάποιοι άλλοι έχουν «πέσει» απλά σε….έλεγχο.Ωστόσο όλες οι παραπάνω κατηγορίες αναμένεται να πληρωθούν τον…Φεβρουάριο, όταν και θα ολοκληρωθεί δηλαδή η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων.
«Κάποια χρήματα κράτησε ο ΕΛΓΑ για τις τρέχουσες οφειλές, ωστόσο υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν «μπλοκαριστεί» από την εφορία. Πρόκειται για αυτούς που είχαν ρυθμίσει της οφειλές τους και ενώ ήταν «ενήμεροι», πλήρωναν δηλαδή κανονικά τις δόσεις τους, δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα από την επιδότηση» αναφέρει ο Πρόεδρος των αγροτών της Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης, επισημαίνοντας ότι «το μεγαλύτερο ποσοστό των επιδοτήσεων έχει πληρωθεί παντού, ωστόσο από τους 700.000 δικαιούχους, οι 112.000 σε όλη την Ελλάδα, έχουν κάποιο πρόβλημα.
Κάποιοι είχαν «λάθη», κάποιοι άλλοι έχουν πέσει σε έλεγχο και αν χρειαστεί θα κάνουν ενστάσεις, ενώ υπάρχουν και μερικοί που είχαν πρόβλημα με τον όρο του «ενεργού αγρότη.»
«Όλα τα παραπάνω πλέον είναι δουλειά του ΟΠΕΚΕΠΕ, ωστόσο πότε θα γίνει η πληρωμή αυτών δεν γνωρίζουμε. Εκτιμώ βέβαια ότι θα εξοφληθούν τον Φεβρουάριο, όταν θα ολοκληρωθούν οι επιδοτήσεις» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν και κάποιοι αγρότες που δεν πήραν χρήματα, γιατί για να δοθεί η επιδότηση πρέπει να είναι πάνω από 250 ευρώ. Επειδή όμως δόθηκε το μισό ποσοστό ακόμη, ένας που ήταν να πάρει 400 ευρώ, το σύστημα του έδινε 250 ευρώ, συνεπώς δεν τα ξεπερνούσε. Άρα στις πληρωμές του Φεβρουαρίου, ανήκουν και αυτοί.»