Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Πλήθος Ξανθιωτών στις εκδηλώσεις της «Γειτονιάς» το πρωί του Σαββάτου


Πλήθος Ξανθιωτών έκανε την Σαββατιάτικη βόλτα του σήμερα το πρωί παρακολουθώντας παράλληλα όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην γειτονιά του Αη Βασίλη και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Διοικητηρίου, όπου μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αλλά και απο το Ωδείο της πόλης τραγούδησαν ελληνικά και ξένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, βάζοντας μικρούς και μεγάλους στο εορταστικό κλίμα.
Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, το Σαββατιάτικο πρωινό των Ξανθιωτών, γέμισε και με....παράδοση και με Ποντιακούς χορούς που παρουσίασαν μικρά και....μεγάλα παιδιά απο τον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης.








«....ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»
«Καλωσορίζουμε τον ήλιο μετά από μέρες παγωνιάς. Καλωσορίζουμε τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν σε λίγο. Είμαι ικανοποιημένος γιατί αρχίζει να ξαναέρχεται έστω σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνάμε όλοι το χαμόγελο στους ανθρώπους, είναι μέρες γιορτής και αγάπης και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης φέτος έκανε τα «μαγικά» προκειμένου να ζήσουμε αυτές τις ημέρες με ξενοιασιά και με χαμόγελο» αναφέρει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας οτι «είναι αλήθεια οτι ο κόσμος περνάει δύσκολα αυτές τις ημέρες. Θέλω να ευχηθώ να έχουμε υγεία και αγάπη και με την αλλαγή του χρόνου να αφήσουμε πίσω μας ο,τι μας πόνεσε, ό,τι μας στεναχώρησε και να γίνει μια καινούρια αρχή, ένα νέο ξεκίνημα για ένα πιο δημιουργικό .»

«... ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΦΤΩΧΑ ΣΠΙΤΙΑ»
Το δικό του μήνυμα όμως έστειλε και ο Επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στο Δήμο Ξάνθης, Γιώργος Κολλάρος, ο οποίος παραβρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην «Γειτονιά» και παρακολούθησε την συναυλία του συγκροτήματος των Emigre.
«Θα στείλω ένα ροκ μήνυμα. Τα Χριστούγεννα πρέπει ο κόσμος να τα περάσει με υγεία και ευτυχία, ταυτόχρονα όμως στην πόλη έχουμε απολυμένους απο εργοστάσια, τα λίγα που έχουνε μείνει, έχουμε ανθρώπους που απειλούνται με εξώσεις από τα σπίτια τους, μια δύσκολη πολιτική και επομένως η όποια ευτυχία μπορεί να έρθει τούτες τις δύσκολες μέρες, μακάρι να μπει και στα πιο φτωχά σπίτια. Εμείς θα το παλέψουμε, με την Λαική Επιτροπή και με τους αγώνες που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε» αναφέρει ο ίδιος σημειώνοντας οτι «δεν θέλω να μείνω στο μίζερο. Το...ροκ μήνυμα είναι οτι μπορείς να χαίρεσαι και να παλεύεις και ο κόσμος αυτό το έχει μεγάλη ανάγκη. Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, ευτυχία και περιμένω οι καλύτερες μέρες πράγματι να έρθουν στο...δίσεκτο.»