Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Οι Emigre στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: «Πάντα υπάρχει....φως»


Μπορεί οι εκδηλώσεις στη «Γειτονιά του Αη Βασίλη» το πρωί του Σαββάτου να γέμισαν με κόσμο την Πλατεία Διοικητηρίου και κατ΄επέκταση τους δρόμους της πόλης, ωστόσο δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο και στη συναυλία του συγκροτήματος Emigre, που δόθηκε λίγη ώρα αργότερα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα γκρουπ, πολλά υποσχόμενο στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ είχε την ευκαιρία να μιλήσει με δύο μέλη του συγκροτήματος, την Ελπίδα και τον Γιάννη, οι οποίο αναφέρθηκαν στην Ξάνθη, στα σχέδιά τους για το μέλλον και έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για τις γιορτές, σε όλους τους Έλληνες. 
«Πρώτα απο όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη και τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, που μας έκαναν την τιμή να μας καλέσουν στην πόλη της Ξάνθης. Είναι μια πόλη την οποία την αγαπάμε και έχουμε συνδεθεί μαζί της γιατί εδώ δώσαμε τις πρώτες μας παραστάσεις, περνώντας υπέροχες στιγμές» αναφέρει ο Γιάννης Χανιωτάκης, επισημαίνοντας οτι «η δική μας φιλοδοξία είναι να αφήσουμε ένα «λιθαράκι» και εμείς στο πέρασμα του χρόνου, έστω με ένα ρεφραίν, έστω με ένα τραγούδι γιατί ο χρόνος είναι σκληρός και αυτή είναι η περιουσία μας, και στο τέλος τέλος, αυτό μπορεί να μας κάνει και καλύτερους ανθρώπους. Μακάρι μέσα απο τα τραγούδια μας να κάνουμε κάποιον να νιώσει καλύτερα και να έχουμε και εμείς μια συνεισφορά στο χρόνο, στη στιγμή, στο τώρα.»






«ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ»
«Γενικά αυτή τη στιγμή έχουμε διάφορες εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά και επίσης ετοιμάζουμε νέο υλικό το οποίο θα βγει με την νέα χρονιά στα ραδιόφωνα και αισιοδοξούμε να γυρίσουμε την Ελλάδα πάλι, να γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους, γιατί εμάς η αγάπη του κόσμου μας κρατάει και αυτό είναι η ανταμοιβή μας» αναφέρει η νεαρή Ελπίδα, μια τραγουδίστρια με «αγγελική» φωνή, την οποία γνωρίσαμε απο την συμμετοχή της στο γνωστό talent show «the voice.» 
Αναφερόμενη στις δυσκολίες που, όπως όλος ο κόσμος αντιμετωπίζουν και οι καλλιτέχνες, η ίδια υπογράμμισε οτι «όλες οι δουλείες είναι δύσκολες αλλά για εμάς υπάρχει ένα συν γιατί εκτός απο δουλειά η μουσική για εμάς είναι το χόμπι μας, η αγάπη μας. Γενικά δυσκολίες υπάρχουν παντού αλλά όταν υπάρχει ελπίδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.»

«ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ....ΦΩΣ»
«Γενικώς πάντα υπάρχει «φως» και πάντα υπάρχει μια ρωγμή, μια χαραμάδα στο σκοτάδι» αναφέρουν οι ίδιοι, σημειώνοντας οτι  «ευχόμαστε ο καθένας να το βρει στο σπίτι του, στις δουλειές του,  στην οικογένεια του, στα όνειρά του. Πάντα υπάρχει το «φως» για τον καθένα μας και καθένας μας πρέπει να το κυνηγάει αυτό, μέσα απο την αγάπη και μέσα απο την όρεξη για ζωή. Δεν είναι μόνο τα λεφτά, υπάρχει και κάτι πιο ουσιαστικό, η ίδια μας η ύπαρξη που πρέπει να την βρούμε. Και ελπίζουμε οτι εδώ στην πόλη με τα...χίλια χρώματα, αυτή η ουσία θα βρεθεί πιο εύκολα και θα οδηγήσει και όλη την υπόλοιπη χώρα σε αυτόν τον δρόμο.»