Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Αύριο η κατάληψη στα Δημαρχεία του Νομού Ξάνθης. Δεν θα «κλείσουν» οι παιδικοί σταθμοί


Σε τετράωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων κι άλλων υπηρεσιών των δήμων (γκαράζ, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.) θα προχωρήσει την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 10.00 έως τις 14.00.
«Πρόκειται για μια κατάληψη, που εντάσσεται σε μια σειρά από κινητοποιήσεις. Ξεκινάμε πανελλαδικά με καταλήψεις κεντρικών Δημαρχείων, αλλά και άλλων κτιρίων αντιδρώντας πρωτίστως στο ασφαλιστικό αλλά και το νέο ενιαίο μισθολόγιο που παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης, αναμένουμε μειώσεις μισθών» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος, επισημαίνοντας ότι «ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας, έχουμε περισσότερα χρόνια δουλειάς, ενώ οι συντάξεις θα είναι κάτω από τα αναμενόμενα. Κάτω από αυτά που προσδοκούσαν και από αυτά που πλήρωναν οι υπάλληλοι.»
Αναφορικά τώρα με τους χώρους, στους οποίους θα γίνει αύριο η κατάληψη στην Ξάνθη, αυτοί αφορούν στα Δημαρχεία Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης, ενώ υπάρχει σκέψη για κατάληψη και στο γκαράζ της καθαριότητας.
«Αρχικά θα κλείσουμε όλα τα Δημαρχεία του Νομού Ξάνθης. Της πόλης μας, των Αβδήρων, του Τοπείρου και της Μύκης» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Γαλανόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα ότι «παρά το γεγονός ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας αναφέρεται και σε κατάληψη παιδικών σταθμών, εμείς ως πρωτοβάθμιο όργανο αποφασίσαμε να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στα παιδιά και τους γονείς τους, συνεπώς δεν πρόκειται να «κλείσουμε» τους παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης.»
Σημειώνεται ότι πανελλαδικά κατά το διάστημα αυτό των καταλήψεων αύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν στους ανωτέρω χώρους συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ παράλληλα η Ομοσπονδία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα συμμετάσχει στη 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ