Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Τηλεφωνικά από σήμερα η αίτηση για «νυχτερινό» ρεύμα. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Τηλεφωνικά θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για τοποθέτηση μετρητή ρεύματος με χρονοχρέωση (νυκτερινό) από σήμερα οι καταναλωτές όλης της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.
Οι καταναλωτές θα πρέπει να καλέσουν στο Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500 και να δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για την αίτηση ( Αριθμός Παροχής, ΑΦΜ, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας)
«Ο καθένας που επιθυμεί να πάρει ρεύμα και με μειωμένη χρέωση, μπορεί να υποβάλει τηλεφωνικά την αίτησή του στον τηλεφωνικό αριθμό 11500. Αυτή θα αποσταλεί την επόμενη ημέρα σε εμάς και εμείς θα ετοιμάσουμε την αίτηση μελέτης και θα ενημερώσουμε τον πελάτη-καταναλωτή για το τι ακριβώς πρέπει να κάνει» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης, Βασίλειος Σαρρής, επισημαίνοντας ότι «ανάλογα με τον τύπο του μετρητή και συμπεριλαμβανομένου και του δέκτη ακουστικής συχνότητας, το κόστος της εγκατάστασης στοιχίζει από 40 έως 70 ευρώ περίπου, τα οποία πληρώνονται όταν υπογραφεί το συμβόλαιο από τον καταναλωτή.

Επιπλέον ο ίδιος ο καταναλωτής, επιβαρύνεται και με τα έξοδα του ηλεκτρολόγου- εγκαταστάτη. Από εκεί και πέρα απολαμβάνει ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση ενέργειας τις ώρες του μειωμένου τιμολογίου.»
«Οι ώρες του «νυχτερινού» όπως λέγεται τιμολογίου είναι, από 1η Μαίου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους 11.00 το βράδυ με 7.00 το πρωί, ενώ από την 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου, από τις 15.00 το μεσημέρι έως τις 17.00 το απόγευμα και από τις 2.00 το βράδυ έως τις 8.00 το πρωί» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «το δίωρο το μεσημεριανό είναι πολύ βολικό για όλους εκείνους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα ενεργοβόρο μηχάνημα. Στην ουσία η χρέωση του «νυχτερινού» τιμολογίου είναι κοντά στο μισό της ημερήσιας χρέωσης, περίπου στο 60%.»
Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου 11500 είναι από τις 07.00 έως και τις 19.00, όλες τις εργάσιμες ημέρες.