Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Κάποιοι όμως….άνοιξαν τα καταστήματά τους στην Ξάνθη


Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών της Ξάνθης να κράτησε την απόφαση για κλείσιμο κατά τη χθεσινή απεργία και να συμμετείχε τόσο στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όσο και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε έπειτα, ωστόσο υπήρξαν κάποιοι, καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος κυρίως, που παρέμειναν ανοιχτοί, δίνοντας κανονικά καφέδες στον κόσμο.
Μάλιστα ανοιχτά, έμειναν και κάποια καταστήματα ρούχων και σούπερ μάρκετ για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες.

«Η….«ΠΑΡΤΙΔΑ» ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»
«Εμείς κατά αρχή ευχαριστούμε όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της χθεσινής απεργίας. Ήταν τεράστια η απήχηση του κόσμου, των Ελευθέρων Επαγγελματιών, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι αντοχές έχουν εξαντληθεί» αναφέρει η Γραμματέας της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μαίρη Τσιακίρογλου, επισημαίνοντας ότι «από εκεί και πέρα σαν Σωματείο Υγειονομικού Ενδιαφέροντος αλλά και σας Ομοσπονδία, κατακρίνουμε απερίφραστα την επιλογή κάποιων συναδέλφων να ανοίξουν τα καταστήματά τους και πρέπει να περάσει στη συνείδηση των καταναλωτών, το αν θα επιδοκιμάσουν ή αν θα αποδοκιμάσουν τους συγκεκριμένους επαγγελματίες. Αφήνουμε λοιπόν στην κρίση του κάθε καταναλωτή να κρίνει το αποτέλεσμα δεδομένου ότι όλη η κοινωνία εχθές συμμετείχε στην απεργία. Η ….«παρτίδα» του καθενός δεν σώζεται με μια μέρα. Είχαν πολύ περισσότερα να κερδίσουν αν έκλειναν και αυτοί. Από εκεί και πέρα ας τους κρίνει η κοινωνία.»

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ…»
«Ήταν σχεδόν καθολικό το κλείσιμο των καταστημάτων της Ξάνθης εχθές. Κάποιοι βέβαια πρόλαβαν να ανοίξουν για δυο- τρεις ώρες. Ακόμη όμως και σουπερ μάρκετ έκλεισαν. Για όσους τώρα άνοιξαν, είτε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχω να πω ότι όλος αυτός ο κόσμος που πήγε στην πορεία, δεν μπορούσε να πιει καφέ; Μπορούσε αλλά δεν ήπιε. Όσοι ήθελαν καφέ, δεν μπορούσαν να πάρουν από τα σπίτια τους; Αυτό βέβαια είναι και στον ίδιο τον καταναλωτή. Είχαμε πει όλοι, να μην ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ κατά τη χθεσινή ημέρα» αναφέρει από την δική του πλευρά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαόνονυας πτι «κάποιοι απαξίωσαν όλο αυτό που συνέβη στην Ξάνθη και που είχαμε χρόνια να δούμε. Άνοιξαν κάποιοι συγκεκριμένοι. Από ολόκληρους κλάδους, σωματεία και συλλόγους, από τόσες χιλιάδες μαγαζιά που έκλεισαν, ήταν συγκεκριμένοι αυτοί που άνοιξαν και αυτούς ας τους κρίνει ο κόσμος.»
«Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλο τον κόσμο που έκλεισε, έχασε το μεροκάματό του και είδε ότι πλέον δεν πάει άλλο» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «και το σημαντικό είναι ότι αυτό που έγινε στην Ξάνθη, έγινε και σε άλλους όμορους νομούς αλλά και σε όλη την Ελλάδα και δείχνει ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Επίσης πολύ θετικό είναι ότι το παράδειγμα αυτό το έδωσαν και οι επαρχιακές πόλεις, που πλήττονται πολύ περισσότερο. Εχθές ήμασταν όλοι μαζί και δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποιον. Σε όλο αυτό συνέβαλαν και η Αστυνομία και τα ΚΤΕΛ που διέθεσαν λεωφορεία για μεταφορά όσων δεν είχαν μέσο στα μπλόκα και αυτούς που κάλυψαν όλη αυτή την προσπάθεια. Όσον αφορά τώρα σε αυτούς που άνοιξαν, όπως η καλύτερη διαφήμιση γίνεται από στόμα σε στόμα, έτσι γίνεται και η δυσφήμιση. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει.»