Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Βιαστήκαμε όλοι όπως φαίνεται να καλωσορίσουμε τις Αλκυονίδες ημέρες, οι οποίες μας χάρισαν για λίγο τον ήλιο και το....ανοιξιάτικο τοπίο και οι οποίες έδωσαν απο χθες το βράδυ, την θέση τους στα σύννεφα, τις βροχές αλλά και τα...χιόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ακόμη και στα ορεινά της Ξάνθης, στην περιοχή του Δασικού χωριού, όπου σήμερα οι κάτοικοι εκεί είδαν «άσπρη μέρα.»
Ας δούμε λοιπόν το καιρικό σκηνικό που θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και χιόνια στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σύμφωνα με την Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 3 έως 6 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί, απο 7 εως 8 μποφόρ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
Νεφώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας προβλέπονται για αύριο Σάββατο στην περιοχή μας, με την θερμοκρασία να κυμανθεί απο  1 έως 4 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους να πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, αφού δεν θα ξεπεράσουν τα 3 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
Αρκετά σύννεφα και βροχές, θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού της Κυριακής στην περιοχή, με την θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια επίπεδα και τους ανέμους ωστόσο να εξασθενούν και να πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπεράσει τα 2 μποφόρ.