Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Τα εγκαίνια της «2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης»


Παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ, τα εγκαίνια της «2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης» στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης».
Πρόκειται για μια έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρία «ΚΥΚΛΟΣ» και η οποία έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, την προώθηση νέων ιδεών και προϊόντων, την τόνωση της αγοράς, την σύναψη εμπορικών συμφωνιών αλλά και την ανάδειξη καινοτόμων λύσεων πάνω στον κλάδο της θέρμανσης , ψύξης , μόνωσης και ηλιακής ενέργειας.
Τον καθιερωμένο αγιασμό, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωριού κκ Παντελεήμων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα βλέμματα όλων πέρα από την έκθεση και τους εκθέτες, στράφηκαν στην τεράστια καριόκα Ξάνθης 383 κιλών η οποία βρισκόταν σε περίοπτη θέση και την οποία «τύλιγε» η Γαλανόλευκη.


«Η ΘΡΑΚΗ ΕΠΛΗΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»
«Οι εκθέσεις που εγκαινιάσαμε και η Γενική αλλά και αυτή της Ενέργειας δείχνουν τον δυναμισμό της τοπικής οικονομίας, της ελληνικής οικονομίας γενικότερα, η οποία μέσα στις δύσκολες συνθήκες της χώρας, μέσα στο δύσκολο και δυστυχώς ακόμη ρευστό, οικονομικό περιβάλλον, έρχεται να δώσει την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πλάνε καλύτερα» αναφέρει η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να επιταχύνουμε και να αυξήσουμε την προσπάθειά μας όλοι, αφού φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί γρήγορα η διαπραγμάτευση και θα μπορέσουμε και με τον αναπτυξιακό νόμο, αλλά και με όλα τα εργαλεία που έχουμε αυτή τη στιγμή ως χώρα, να βοηθήσουμε και τη Θράκη, η οποία δυστυχώς, τα χρόνια αυτά επλήγη περισσότερο από την κρίση. Η Θράκη έχει πολλά τα οποία μένουν αναξιοποίητα και μένει σε εμάς, είτε στην πολιτεία, είτε στους τοπικούς φορείς, είτε στα επιμελητήρια, να αξιοποιήσουμε αυτά τα σπουδαία».

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ…12%»
Μάλιστα η κ. Τσαρουχά, δεν παρέλειψε να δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή της, στον αγώνα των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την επικράτηση του 12% σημειώνοντας ότι «κατάγομαι από τον νομό των Σερρών που έχει παρόμοια, για να μην πω εντελώς ίδια προβλήματα με τη γειτνίασή της με τη Βουλγαρία και με ό,τι αυτό σημαίνει. Θεωρώ ότι πρέπει όλοι μαζί να το επιδιώξουμε, για να μπορέσει να «ξεκολλήσει» η Θράκη από αυτή την κατάσταση που βιώνει τα τελευταία χρόνια».

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»
«Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές. Αυτές οι εκθέσεις μέσα στο κλίμα αισιοδοξίας το οποίο πηγάζει από τους εκθέτες, από τους ίδιους τους επαγγελματίες, τους παραγωγούς, τους μεταποιητές» ανέφερε από τη δική του πλευρά ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρειά μας έχει τεράστιες δυνατότητες. Ο ίδιος πιστεύω βαθιά σε αυτό, αλλά το ίδιο πιστεύουν και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων. Θα πρέπει βέβαια να επανεκκινήσουμε το σύνολο της περιφερειακής οικονομίας. Μια οικονομία που δεν πρέπει πλέον να είναι ένα κομμάτι απλό της εθνικής οικονομίας οριζόντια. Πρέπει να είναι μια διακριτή οικονομία και όχι ρηχή, αλλά βαθιά ριζωμένη στην ταυτότητα αυτού του τόπου, δεμένη με τις παραγωγές μας, δεμένη με τους ανθρώπους, δεμένη με τον φυσικό πλούτο. Αυτό το μήνυμα, αυτή τη προσπάθεια μαζί με τις διεκδικήσεις από το κέντρο στις οποίες δεν θα κάνουμε εκπτώσεις, γιατί και τώρα έχουμε αδικηθεί και συνεχίζουμε να αδικούμαστε, όπως επίσης και την απαίτηση μέσα από τον Αναπτυξιακό νόμο να αρθούν οι αδικίες και να αρθούν οι λόγοι φυγής των επιχειρήσεων, να δημιουργηθούν ισόρροπα κίνητρα στη δική μας κατεύθυνση, ζητήματα που μας απασχολούν σε αυτή την περίοδο. Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους εκθέτες».

«ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ…»
«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό μας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που μας στήριξε πάρα πολύ σε όλη αυτή την προσπάθεια. Τα αποτελέσματα τα έχετε δει, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Εύχομαι σε όλους τους εκθέτες να πάνε πολύ καλά και του χρόνου να είμαστε ακόμη καλύτεροι» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης καλώντας παράλληλα τους επισκέπτες «να έρθουν και να δουν τα εκθέματα που είναι πολύ σημαντικά αλλά και να παρακολουθήσουν και τις παράλληλες εκδηλώσεις».

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»
«Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της έκθεσης και να καλωσορίσω τους εκθέτες από τις άλλες πόλεις και περιοχές και να πω ότι ολοι ενωμένοι και συνεργαζόμενοι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να πάμε όλοι μπροστά» τόνισε στις δηλώσεις του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων.