Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Σοκολάτα: Το προιόν που όλοι απολαμβάνουμε παράγεται από το…μηδέν


Τίποτε από όλα αυτά που συνέβησαν το πρωί της Τρίτης προκειμένου να παρασκευαστεί η μεγαλύτερη καριόκα στον κόσμο, δεν θα συνέβαιναν αν δεν υπήρχε η…σοκολάτα.
Σοκολάτα που χάρισε η εταιρία ΙΟΝ, ο εκπρόσωπος της οποίας μιλά στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ για την παραγωγή της και τις δυσκολίες.
Δυσκολίες τις οποίες δεν φαντάζεται κανείς πως υπάρχουν όταν την αγοράζει από το…περίπτερο της γειτονιάς.

«ΑΡΩΜΑ, ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΥΑΛΑΔΑ...»
«Η εταιρία είναι Ελληνική και δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο χώρο των πρώτων υλών και όχι μόνο και συμμετέχει ενεργά σε προσφορές και δωρεές σε τέτοιου είδους ενέργειες όπως αύτη η παρασκευή της μεγαλύτερης καριόκας στον κόσμο αλλά και με τεχνογνωσία όσον αφορά στο πως δουλεύονται οι κουβερτούρες και έτσι και σε αυτή την εκδήλωση έχει προσφέρει τη σοκολάτα προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια» αναφέρει Γιώργος Ιγγλέζος Επιθεωρητής πωλήσεων της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι «σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει όλες τις εταιρείες αλλά γενικά τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Τα οικονομικά μεγέθη το δείχνουν αυτό αλλά αυτό που μας κρατάει είναι η ποιότητά και μόνο η ποιότητα αλλά και η κάθετη παραγωγή, δηλαδή έχουμε σπαστήρες στους οποίους παίρνουμε το κακάο και βγάζουμε δικό μας χαρμάνι. Αυτό δίνει στη σοκολάτα γεύση, γυαλάδα και ρευστότητα. Ένα από τα κυριότερα λοιπόν είναι το άρωμα.»

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
«Η παραγωγή της σοκολάτας είναι ιδιαίτερα δύσκολη γιατί ξεκινούμε από το μηδέν» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, δημιουργήθηκαν και τα…εργοστάσια σοκολάτας τα οποία επισκέφθηκαν χιλιάδες άτομα και είδαν από κοντά την σειρά με την οποία παράγεται η σοκολάτα από το δέντρο μέχρι και την τελική παραγωγή. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολη η παραγωγή της, μπαίνει σε σπαστήρα, αποφλοιώνεται ο καρπός, βγαίνει σε σκόνη το κακάο, ραφινάρεται, ψήνεται και έχει πολύ μεγάλη διαδικασία για να βγει το τελικό προιόν που απολαμβάνουν οι καταναλωτές».