Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Βούλγαροι, Τούρκοι και Ρουμάνοι, επισκέφθηκαν την περιοχή μας κατά την κορύφωση του καρναβαλιού



Μπορεί οι απόκριες να έχουν τελειώσει, ωστόσο το ζήτημα είναι και τι έχουν αφήσει πίσω τους, σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο, αφού ο θεσμός των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και ιδιαίτερα οι μέρες της κορύφωσης του καρναβαλιού, δεν προσέλκυσαν μόνο Έλληνες από διάφορες πόλεις, αλλά και επισκέπτες από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

«ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ…ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ»
«Η επισκεψιμότητα από το εξωτερικό δεν έμεινε μόνο στην δική στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά έφτασε μέχρι και την Θεσσαλονίκη» αναφέρει ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, επισημαίνοντας ότι «κατά το τριήμερο του καρναβαλιού είχαμε Τούρκους, Βούλγαρους και για πρώτη χρονιά Ρουμάνους επισκέπτες, που πέρα από τα οργανωμένα γκρουπ, ήρθαν ακόμη και μεμονωμένα με τα αυτοκίνητά τους».
«Όλοι αυτοί κινήθηκαν και εκτός Ξάνθης. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ήρθαν ξένοι στο Καρναβάλι, παρότι για αυτούς δεν ήταν τριήμερο, γιατί δεν γιορτάζουν την…Καθαρά Δευτέρα. Συνεπώς ήρθαν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μόνο για να διασκεδάσουν στο καρναβάλι» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για εκδηλώσεις που γεμίζουν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βοηθούν στο να περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα τόσο το Πάσχα όσο και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για αυτό και η Περιφέρεια στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις όπως το καρναβάλι της Ξάνθης που είναι κορυφαίο σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και όλους τους θεσμούς σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκης, που εφόσον εξελιχθούν στο επίπεδο που πρέπει, δημιουργούν πόλους επισκεψιμότητας».

«ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ…»
Για την Ξάνθη το μεγάλο στοίχημα είναι, με την συνεργασία όλων, να βρεθεί τρόπος να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και κατά τις προηγούμενες ημέρες πριν την κορύφωση του Καρναβαλιού» τονίζει ο κ. Αμοιρίδης, σημειώνοντας ότι «παλαιότερα που είχαμε κυρίως έλληνες επισκέπτες, είχαμε και εκδηλώσεις που έφερναν κόσμο και τις προηγούμενες ημέρες. Τώρα λόγω της όλης κατάστασης, καταφέραμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα από το εξωτερικό. Πρέπει λοιπόν να επικεντρωθούμε και να φέρουμε κόσμο και το προηγούμενο διάστημα. Το καρναβάλι της Ξάνθης πατά «γερά» στα πόδια του και έτσι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να υπάρχουν τέτοιου βεληνεκούς εκδηλώσεις που θα φέρνουν κόσμο στην περιοχή, καθόλη την διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών».