Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πανελλήνια Έκθεση Ξάνθης: Καριόκα Ξάνθης…γίγας, συναυλία Κώστα Μακεδόνα και βιβλιοπαρουσίαση στις παράλληλες εκδηλώσεις


Στις 12:00 η ώρα το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2016 ανοίγει τις πύλες της στο κοινό η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης».
Ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, θα συνεργαστούν σε ένα μεγάλο εγχείρημα, που δεν είναι άλλο από την παρασκευή της μεγαλύτερης καριόκας παγκοσμίως διεκδικώντας το Βραβείο Γκίνες!
Η μεγαλύτερη καριόκα θα ζυγίζει 220 kg. Θα παρασκευαστεί με τα ίδια αγνά υλικά και την ίδια τεχνική με την οποία παράγεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα, στις 20:00.
Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων εμπλουτίζουν το πρόγραμμα της Έκθεσης. Μεταξύ αυτών η συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα την Παρασκευή 01 Απριλίου 2016, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Συνδιοργανωτές: Επιμελητήριο Ξάνθης - Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.



«Την Τετάρτη ξεκινά η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης στο Αμοιρίδιο, όπου από τις 12 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα θα παρασκευαστεί η καριόκα Ξάνθης για το ρεκόρ γκίνες και στις 20.00 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης και την κορδέλα θα κόψει η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά» αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, επισημαίνοντας ότι «στα εγκαίνια φυσικά θα παραβρίσκονται τόσο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και όλοι οι επίσημοι».
«Την Πέμπτη η έκθεση θα παραμείνει και πάλι ανοιχτή για τους Ξανθιώτες αλλά και για τους χιλιάδες των επισκεπτών, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη μεγάλη παράλληλη εκδήλωση με τη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα και του μουσικού σχήματός του» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «το Σάββατο θα παρουσιάσουμε και θα σερβίρουμε 4 τοπικά προιόντα, ενώ την Κυριακή θα γίνει η διανομή της καριόκας των 220 κιλών στους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα θα γίνει και η παρουσίαση βιβλίου από την κ Πυργελή και το βράδυ θα κλείσει η…αυλαία της έκθεσης».
«Έχουμε πολλούς εκθέτες και μια δυναμική έκθεση η οποία θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και οι παράλληλες εκδηλώσεις την ενδυναμώνουν ακόμη περισσότερο» τονίζει ο κ. Μωραίτης, σημειώνοντας ότι «περιμένουμε κόσμο και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε».

Για να δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.ebex.gr/userdata/Articles/1/3/1386/programma-parallilon-ekdiloseon.pdf