Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Πρόσφυγες σε...ξενοδοχεία της Ξάνθης (;)


Με μια λιτή ανακοίνωση, σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, η Οργανωτική Περιφερειάρχης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Θράκη, Χρύσα Ούτση, «κατήγγειλε» εχθές ότι ξενοδόχοι της Ξάνθης έρχονται σε…συμφωνίες με ΜΚΟ και ΟΗΕ προκειμένου να…φιλοξενήσουν Πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της ανέφερε επακριβώς ότι «ενώ προσπαθεί η Κυβέρνηση με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες στην Θράκη να κρατήσουν ισορροπίες... ξενοδόχοι κοιτώντας μόνο την τσέπη τους πληροφορούμαι ότι έρχονται σε συμφωνίες με ΜΚΟ και ΟΗΕ ερήμην των φορέων ... Σας ενημερώνω ότι θα σας την χαλάσω την δουλειά!!»

«ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ…»
«Έχει παρθεί απόφαση εδώ και πολύ καιρό ότι δεν θα έρθουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Θράκη» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  η Οργανωτική Περιφερειάρχης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρύσα Ούτση, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι Ξενοδόχοι όμως που έχουν μάθει να λειτουργούν για ίδιον όφελος, αγνοώντας τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τα «θέλω» των τοπικών φορέων, έχω πληροφορηθεί ότι λειτούργησαν ιδιωτικά και αυτοβούλως, ώστε να νοικιάσουν κάποια δωμάτιά τους για να φιλοξενηθούν για κάποιους μήνες οι Πρόσφυγες».
«Μιλάμε για τη Ξάνθη. Αφού έχουμε πληροφορηθεί κάτι τέτοιο, προφανώς υπάρχουν άτομα που λειτουργούν με…αυτό τον τρόπο, για αυτό και έθιξα δημόσια το θέμα αυτό, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι αυτά τα σχέδια δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν εφαρμοστέα» συνεχίζει η ίδια σημειώνοντας ότι «το θέμα είναι ότι δεν έλαβαν υπόψη τους, αν όχι τις Κυβερνητικές, τις αποφάσεις των τοπικών φορέων. Αν ήθελαν να «παίξουν» τίμια θα μπορούσαν, όταν οι φορείς έκαναν τις διάφορες συνεδριάσεις για το Προσφυγικό, να παρουσιάζονταν και να έλεγαν ότι «θέλουμε και εμείς να βγάλουμε χρήματα από όλο αυτό» και αντί αυτού, τώρα το κάνουν…«κρυφά».

«Ο ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ…»
Βέβαια για όλα τα παραπάνω, δεν θα μπορούσαμε παρά να πάρουμε και τη γνώμη του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και πιο συγκεκριμένα του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου, Απόστολου Αγκόρτσα, ο οποίος επισημαίνει ότι «πρώτα από όλα είναι ιδιώτες και άρα θα λειτούργησαν σαν ιδιώτες και κατά δεύτερον γνωρίζετε να έχουν έρθει μετανάστες και να ζητούν να νοικιάσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία;
Εάν τυχόν γνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο ας μας ενημερώσει ότι έχουν έρθει μετανάστες στη Ξάνθη, να μας πουν πόσοι είναι και εμείς να το αναρτήσουμε στη σελίδα του Συνδέσμου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να πράξουν τα νόμιμα».
«Οι μετανάστες θέλουν να φύγουν από την χώρα, όχι να κάνουν διακοπές στη Ξάνθη» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «σε συμφωνία με ΜΚΟ ο κάθε ιδιώτης στα πλαίσια της νομιμότητας ας κάνει ότι θέλει αλλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Μακάρι να έρθουν και να ζητήσουν να νοικιάσουν δωμάτια, γιατί τότε θα κινηθεί και η οικονομία.
Βέβαια είναι ελάχιστα τα ξενοδοχεία της Ξάνθης και γενικότερα της Θράκης του ενός ή των δυο αστέρων. Το 90% αυτών είναι τριών και πλέον αστέρων, οπότε αναγκαστικά είναι εκτός προδιαγραφών.
Βέβαια, αν τυχόν υπάρχει συμβόλαιο ξενοδόχου με ΜΚΟ, θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε έστω και σε απλό αντίγραφο. Από εκεί και πέρα ο Ελεύθερος Επαγγελματίας κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει».