Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής, για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στη Ξάνθη, λόγω…Πάσχα

Καμία ενημέρωση, δεν υπάρχει τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αναφορικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου 2016 στους δικαιούχους πριν από τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.
Καταβολή η οποία μάλιστα ζητήθηκε, με ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, από 36 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι και επεσήμαναν τις «δυσκολίες που υπάρχουν στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις τόσο σε πρακτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο» καλώντας παράλληλα τον αρμόδιο Υπουργό «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα επιδόματα αναπηρίας και χρόνιων παθήσεων των μηνών Μαρτίου και Απριλίου να καταβληθούν πριν από το Πάσχα».
«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, προς το παρόν από την Αθήνα για κάτι τέτοιο. Εμείς ως Δήμος είμαστε οι διαχειριστές. Αν έχουμε χρήματα, βεβαίως και θα τα δώσουμε» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης, αρμόδιος για την κοινωνική πρόνοια Μιχάλης Λομβαρδέας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «εγώ εχθές υπέγραψα τα εντάλματα, ούτως ώστε σε περίπτωση που μας έρθουν από το Υπουργείο τα χρήματα να είμαστε έτοιμοι για την καταβολή των προνοιακών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ενημέρωση για το αν θα δοθούν τελικά πιο νωρίς, λόγω του Πάσχα. Αν δοθούν από το Υπουργείο θα τα δώσουμε και εμείς στους δικαιούχους. Διαφορετικά η κανονική καταβολή θα γίνει μετά τις 10 Μαΐου 2016».