Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τραμπουκισμοί και ξυλοδαρμός στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης


Μόνο ως απαράδεκτα και απάνθρωπα μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τα γεγονότα που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Πανεπιστημιούπολη της Ξάνθης στα Κιμμέρια.
Γεγονότα που αφορούν σε τραμπουκισμούς αλλά και σε…ξυλοδαρμό δυο φοιτητών, τα οποία έγιναν γνωστά χθες το απόγευμα.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα μας μετέφεραν φοιτητές που βρισκόταν στο σημείο, η όλη ιστορία είχε ξεκινήσει πριν αρκετό καιρό με ένα ενδοπανεπιστημιακό ζήτημα και με μια διαφωνία ενός καθηγητή, που είχε αυθαιρετήσει για κάποιο θέμα (σ.σ. στην προκειμένη περίπτωση ο καθηγητής δεν έχει ουδεμία σχέση με το περιστατικό) με…ακροαριστερούς φοιτητές.
Ζήτημα στο οποίο ο φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε, έλαβε «θέση» υπέρ του καθηγητή και έτσι «στοχοποιήθηκε».
Οι λεκτική βία λοιπόν από ακροαριστερούς φοιτητές τριών παρατάξεων είχε ξεκινήσει στον εν λόγω φοιτητή από τότε.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, επειδή οι απόψεις του συγκεκριμένου φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε, είναι δεξιές, οι τραμπουκισμοί και όλες οι απαράδεκτες πράξεις έγιναν με το «πάτημα» ότι πρόκειται για…ακροδεξιό.
Παράλληλα καθόλο αυτό το διάστημα, ουδέτεροι φοιτητές, «απαξίωναν» την αγωνιστικότητα των τριών αυτών παρατάξεων για το θέμα που είχε δημιουργηθεί πριν λίγους μήνες με τον καθηγητή, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» μπήκε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα φοιτητών που μας μετέφεραν το γεγονός, όταν ουδέτεροι φοιτητές σχεδίασαν ναζιστικά σύμβολα στις αφίσες των ακροαριστερών παρατάξεων.
Έτσι την περασμένη Τρίτη, ο φοιτητής, που είχε υποστηρίξει τον καθηγητή, βγήκε για διάλειμμα και δέχθηκε λεκτική επίθεση από μέλη μιας εκ των τριών ακροαριστερών παρατάξεων, αφού ήταν αυτός που «στοχοποιήθηκε» για τα ναζιστικά σύμβολα που σχεδιάστηκαν επάνω στις αφίσες.
Ο ίδιος λοιπόν, αν και δεν είχε καμία σχέση, έκανε το «λάθος» και είπε ότι γνωρίζει τα άτομα που το έκαναν και εκεί ξεκίνησε η λεκτική βία, ενώ όταν «άναψαν τα αίματα» μερίδα φοιτητών «διέκοψε» τη φασαρία προκειμένου να τον προστατεύσει.
Την επομένη όμως στην Πανεπιστημιούπολη τον Κιμμερίων, υπήρχε κινητικότητα, ενώ εκτός από τους φοιτητές των αρκοαριστερών παρατάξεων, υπήρχαν και…εξωπανεπιστημιακοί.
Όταν λοιπόν βγήκε για διάλειμμα ο άτυχος νέος, ένας φοιτητής μιας εκ των τριών προαναφερόμενων παρατάξεων, ξεκίνησε να τον κυνηγάει και να του φωνάζει «ότι δεν έχει θέση στο πανεπιστήμιο και ότι δεν θα ξαναπατήσει» και τον έσπρωξε.
Ο φοιτητής κατάλαβε ότι κινδυνεύει και άρχισε να τρέχει και μετά…«επενέβησαν» οι εξωπανεπιστημιακοί, που τον κυνήγησαν, τον έπιασαν και τον χτύπησαν.
Ο φοιτητής εμφανώς τρομοκρατημένος, προσπάθησε να ξεφύγει, μπαίνοντας στο κυλικείο, αλλά δυστυχώς ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε, καθώς κανένας από τους φοιτητές που παρακολουθούσαν φοβισμένοι τα όσα συνέβαιναν, δεν επενέβη, αφού κινδύνευε και η δική τους σωματική ακεραιότητα.
Μόνο ένας βρήκε το κουράγιο να επέμβει και να βοηθήσει τον άτυχο συμφοιτητή του, αλλά δυστυχώς, για κακή του τύχη, φορούσε μια μπλούζα των προσκόπων και οι…ακροαριστεροί και εξωπανεπιστημιακοί βλέποντας το εθνόσημο του προσκοπισμού, τον χαρακτήρισαν ως «χρυσαυγίτη» και εν τέλει τον χτύπησαν στον τοίχο, «ανοίγοντάς» του το κεφάλι.
Φυσικά στο όλο γεγονός, λόγω της ύπαρξης ασύλου, δεν επενέβη η αστυνομία, καθώς έπρεπε να γίνει άρση αυτού με εντολή του Πρύτανη.
Ωστόσο όταν, οι ψυχραιμότεροι φοιτητές εξήγησαν στους «δράστες» οτι η μπλούζα του προσκοπισμού δεν έχει καμία σχέση με την ακροδεξιά και σταμάτησε η φασαρία, τον φοιτητή αυτόν παρέλαβε το ΕΚΑΒ, ενώ ο άλλος φυγαδεύτηκε στα γραφεία των καθηγητών, όπου και ανακοίνωσε ότι φοβάται για τη ζωή του και ότι θέλει να φύγει από το πανεπιστήμιο.
Το παραπάνω γεγονός, το καταγγέλλει σύσσωμη οι φοιτητική κοινότητα, αφού σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν φοιτητές που βρέθηκαν στο σημείο, ειδικά οι πρωτοετείς είναι ιδιαίτερα τρομοκρατημένοι αφού είδαν σκηνές που μόνο σε πανεπιστήμιο δεν αρμόζουν.