Τρίτη 31 Μαΐου 2016

«Νέα τάξη πραγμάτων» στο Δήμο Ξάνθης




Ανακατατάξεις αρμοδιοτήτων των Αντιδημάρχων έρχονται στο Δήμο Ξάνθης, αφού σε αυτούς έχει «προστεθεί» σήμερα ακόμη ένας, που δεν είναι άλλος από τον Αλέκο Κυριακίδη.
«Συλλέγοντας» λοιπόν ο ίδιος, τις αρμοδιότητες αναφορικά με τους τομείς του πρασίνου, των νεκροταφείων, της ανάπτυξης και της αντιπροσώπευσης του Δημάρχου στη Σταυρούπολή, τις «αφαιρεί» αυτόματα από τους υπόλοιπους και έτσι στο Δήμο Ξάνθης δημιουργείται μια…«νέα τάξη πραγμάτων».
Πρόκειται για μια απόφαση του Δημάρχου, η οποία μάλιστα έχει αναρτηθεί και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αναφέρει τα εξής:
«Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 01/06/2016 έως 07/03/2017, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αλέξανδρο Κυριακίδη του Αλεξάνδρου και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες :
1) Την εποπτεία και την ευθύνη του Γραφείου Αγροτικής ανάπτυξης και του Γραφείου εξοικονόμησης Ενέργειας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής
2) Την εποπτεία και την ευθύνη των δασών , δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων και βοσκοτόπων, την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου
3) Προΐσταται, διευθύνει και έχει την ευθύνη του τμήματος Πρασίνου.
4)Tην εποπτεία και την ευθύνη των κοιμητηρίων της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης. Ο ανωτέρω οριζόμενος αντιδήμαρχος αναπληρώνει τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στις κατά τόπον αρμοδιότητές του.
Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τους αρμόδιους εντεταλμένους Συμβούλους για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες. Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 . Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 59 του Ν. 3852/2010 σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης στο διαδίκτυο».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, φαίνεται να έχει «χάσει» την «πυξίδα» του Δήμου Ξάνθης, βρισκόμενος…«μεταξύ σφύρας και άκμονος», ειδικότερα αν αναζητηθούν οι λόγοι της «εμπιστοσύνης» αυτής στο πρόσωπο του Αλέκου Κυριακίδη.
Πρόσωπο το οποίο υπήρξε το τελευταίο, στην Προεδρία της «αμαρτωλής» ΕΑΠΑΞ, για την οποία καταδικάστηκε ο κ. Θεολόγης Καλαιτζής.
Τουλάχιστον, μετά την τοποθέτηση αυτή του κ. Κυριακίδη στη θέση του Αντιδημάρχου, θα έρθει σε…επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το «καυτό» θέμα της ΕΑΠΑΞ; Γιατί, μέχρι σήμερα, καμία αναφορά δεν έχει γίνει για το ζήτημα αυτό και δεν έχει τεθεί προς συζήτηση στα…έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.