Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

«Παγωμένη» η υποβολή φορολογικών δηλώσεων και στη Ξάνθη λόγω…αποχής Φοροτεχνικών και Λογιστών


Συνεχίζεται κανονικά, τουλάχιστον και μέχρι αύριο, όπου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου ο κλάδος για τις περεταίρω κινητοποιήσεις του, η αποχή των Φοροτεχνικών και Λογιστών και στη Ξάνθη, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση.
Δήλωση η οποία κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα μπορεί να υποβληθεί από την επόμενη εβδομάδα, αφού θα πρέπει να παρθεί και η σχετική απόφαση από Φοροτεχνικούς και Λογιστές για λήξη της αποχής.
Μέσα όμως σε όλα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το ζήτημα των…«στενών» χρονικών ορίων της υποβολής των φορολογικών για το τρέχον έτος, αφού από πλευράς Κυβέρνησης και δια στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη κατέστη σαφές ότι «δεν θα δοθεί καμία παράταση μετά την 30η Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις».Μάλιστα ο ίδιος απηύθυνε έκκληση και στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν έγκαιρα την εκκρεμότητα τους αυτή.
Ωστόσο το τι από όλα τα παραπάνω θα ισχύσει, θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού όλοι οι φορολογούμενοι βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης των Φοροτεχνικών και Λογιστών, για συνέχιση η μη της αποχής από τα καθήκοντά τους.
Σημειώνεται ότι σύσσωμος ο κλάδος «απορρίπτει» το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «έχει φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό» και εμμένει φυσικά στο να ζητά «την απόσυρση όλων των διατάξεων και την έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο από μηδενική βάση».