Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Με προσφορές προσπαθούν να «κολλήσουν» τα «σπασμένα...αυγά» του Πάσχα οι καταστηματάρχες της Ξάνθης


Με…εαρινό δεκαήμερο προσφορών, το οποίο έχει ξεκινήσει από εχθές, προσπαθούν να «κολλήσουν» τα…«σπασμένα αυγά» του Πάσχα, οι καταστηματάρχες της Ξάνθης, αφού από ότι φάνηκε δεν ήταν ο χρόνος που έλλειπε αλλά το χρήμα από τους Ξανθιώτες καταναλωτές, που αρκέστηκαν στο να κάνουν μόνο τις απαραίτητες πασχαλινές αγορές και αυτό για να μην…«κακοκαρδίσουν» τα πνευματικά αλλά και βιολογικά παιδιά τους και για να έχουν ένα αξιοπρεπές τραπέζι τις Άγιες αυτές ημέρες που πέρασαν, στερούμενοι ούτε λίγο, ούτε πολύ οι ίδιοι τις προσωπικές τους ανάγκες.
«Ήταν κάτι…παραπάνω αυτό που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια του Πάσχα στα καταστήματά μας, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ημέρες καθώς ο μισθός του Μαΐου καταβλήθηκε στους περισσότερους μέσα στο Πάσχα» αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα είναι από εδώ και πέρα τι θα γίνει καθώς θα διανύσουμε όλοι ένα μήνα χωρίς χρήματα μέχρι την καταβολή του μισθού στο τέλος Μαΐου, για αυτό και πηγαίνουμε στο δεκαήμερο προσφορών, όπου δεν ξέρουμε βέβαια τι θα γίνει. Δεν περιμένουμε και πολλά βάσει δεδομένων και κίνησης και είναι αναμενόμενο. Ο κόσμος θα πάρει τα βασικά και αυτό αν τον συμφέρουν, αν τα έχει ανάγκη και αν επαρκούν τα λεφτά».
«Το ταμείο του Πάσχα, σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένο. «Πίσω» βέβαια εγώ δεν κοιτάω γιατί όταν κοιτάω με πιάνει ίλιγγος, αλλά αν πάρουμε τα δεδομένα, τα ποσοστά της πτώσης της αγοράς κατά το φετινό Πάσχα ξεκινούν από 15-20% και ανεβαίνουν ανάλογα με το είδος» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «το ταμείο τώρα για τις εαρινές προσφορές, θα γίνει στο τέλος του δεκαημέρου όμως για άλλγη μια φορά η ουσία είναι ότι ως καταστηματάρχες, απορροφούμε συνεχώς το ΦΠΑ αλλά και τις εκπτώσεις που κάνουμε, γιατί τα προϊόντα που αγοράζουμε, ποτέ δεν τα αγοράζουμε με έκπτωση».