Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Θέλουν να μας τα πάρουν bir para!

Να που άρχισαν... οι επιθέσεις "φιλίας" απο την Τουρκία, που βλέποντας τα αδιέξοδα στην Ελλάδα, θέτει θέμα "στήριξης" προτείνοντας την ανάληψη της ευθύνης αποπληρωμής του 1,6 δις στο ΔΝΤ για λογαριασμό της χώρας μας...
Αυτά μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με δήλωση Νταβούτογλου!
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;


Οτι θέλουν να πάρουν ότι βρουν απο τη χώρα μας, σε απίστευτα εξευτελιστική τιμή και κυρίως να βάλλουν πόδι στο Αιγαίο και τη Θράκη!
Ιδού το δημοσίευμα του ιστότοπου www.newsit.gr που μεταδίδει το συγκεκριμένο θέμα:



“Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση και ό,τι χρειάζεται στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Τουρκίας, ενώ προηγήθηκε ανάλογη δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί. 
Ο κ. Νταβούτογλου είπε σήμερα ότι “εμείς θέλουμε να είναι ισχυρή η Ελλάδα. Θέλουμε να γίνει λίμνη ειρήνης το Αιγαίο και να λυθεί το Κυπριακό. Γι' αυτό, η Τουρκία θα είναι θετική σε κάθε είδους πρόταση συνεργασίας”.
Επίσης, ανέφερε ότι “θα μεταβούμε στην Ελλάδα για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας, προκειμένου να συζητήσουμε από κοινού τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί απέναντι στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας”.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ένα 24ωρο μετά την πρόταση του βουλευτή του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) “να αναλάβει η Τουρκία το χρέος ύψους 1,6 δισ. ευρώ της Ελλάδας προς το ΔΝΤ”.
Ο βουλευτής του HDP, Ερτουγρούλ Κιουρκτσού, είχε δηλώσει ότι “η Τουρκία μπορεί να αναλάβει το χρέος ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Έτσι θα κερδίσει τη φιλία του ελληνικού λαού και τη δυνατότητα να μετατραπεί το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης.
Η Τουρκία κατά το έτος 2013 προχώρησε σε βοήθεια προς διεθνείς οργανισμούς ύψους 1,9 δισ. δολαρίων. Οι πηγές της Τουρκίας είναι αρκετές για τη βοήθεια αυτή προς την Ελλάδα. Μπορεί επίσης να παράσχει τη στήριξη αυτή προς την Ελλάδα και υπό μορφή δανείου με μηδενικό επιτόκιο”.
Ερωτηθείς σήμερα σχετικά με τη δήλωση αυτή, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, είπε ότι “θα το εξετάσουμε, αν υπάρξει επίσημη πρόταση”, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.