Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πρωτότυπη Κουκλοθεατρική παράσταση, μέσα από το… Μαύρο Θέατρο




Μια πρωτότυπη παράσταση μαύρου Κουκλο-Αντικειμενο-Θεάτρου, παρουσιάζει το εργαστήρι Κουκλοθέατρου της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, με παιδιά και γονείς μαζί επι σκηνής και με συνθήκες Μαύρου Θεάτρου.
Στο Μαύρο Θέατρο, οι όροι αντιστρέφονται.Το φως είναι μαύρο και οι σκιές λευκές.
Σ ένα φόντο μαγικό, παραμυθένιο, όπου τα χρώματα, τα αντικείμενα και τα σώματα παίζουν ανάμεσα στο ορατό και στο αόρατο, ο θεατής παρακολουθεί συμμετέχοντας ως μέρος του φωτός και της σκιάς.
Η διδασκαλία και η επιμέλεια της  παράστασης, είναι της Φιλιώς Δαργενίδου, Υπεύθυνης του Κουκλοθεάτρου της ΦΕΞ.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 12.30 το μεσημέρι, στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
«Η παράσταση είναι αποτέλεσμα του εξάμηνο εργαστηρίου που είχαμε με τα παιδιά και αποτελείται από δύο μέρη» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ η υπεύθυνη του εργαστηρίου, Φιλιώ Δαργενίδου, σημειώνοντας ότι «στην παιδαγωγική διάσταση, υπάρχει συνύπαρξη παιδιών και γονέων στην παράσταση, ενώ η μουσική είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα θεατρικά παιχνίδια- ασκήσεις, της δραστηριότητας του εργαστηρίου.»
Στο Κουκλοθεατρικό Εργαστήρι  «κουκλόκοσμος», τα παιδιά και οι ενήλικες που συμμετέχουν, μαθαίνουν για την κατασκευή θεατρικής κούκλας με ανακυκλωμένα υλικά (γαντόκουκλα, δακτυλόκουκλα, μαρότα, καρπόκουκλα, κούκλα σώματος), την  η τέχνη του κουκλοθεάτρου (ασκήσεις χεριών, δακτύλων, υπολοίπου σώματος, φωνητική, ορθοφωνία, μιμική) καθώς και την έκφραση συναισθημάτων μέσω της  κούκλας, ενώ δίνονται και κουκλοθεατρικές παραστάσεις.
Το παιδικό Εργαστήριο λειτουργεί κάθε Σάββατο στις 17.00 ενώ των ενηλίκων κάθε Κυριακή την ίδια ώρα.

Υπεύθυνη όπως προαναφέραμε είναι η κ Φιλιώ Δραγενίδου και όσοι το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της στο τηλέφωνο: 6985076171