Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Στις 13 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις


Ως συνήθως τις ημέρες του καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθούν για άλλη μια χρονιά οι καθιερωμένες εκπτώσεις των καταστημάτων, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και οι οποίες θα διαρκέσουν έως τα τέλη του Αυγούστου.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με επιστολή που έχει αποστείλει σε όλους τους εμπορικούς συλλόγους και εμπορικές ομοσπονδίες της επικράτειας, θέτει τις οδηγίες της για τη λειτουργία των καταστημάτων σε αυτό το διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να επιλέξουν αν θα ανοίξουν τα καταστήματά τους τη πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιουλίου.
Επίσης, σε αυτή την επιστολή τονίζεται ότι «οι καταστηματάρχες οφείλουν να αναγράφουν την παλαιά τιμή μαζί με την μειωμένη, όπως επίσης και το ποσοστό της έκπτωσης στα προϊόντα προς πώληση.»

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ
Παρά το γεγονός ότι στην αγορά της Ξάνθης «δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αισχροκέρδειας», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμη Μίλκογλου, «η ΕΣΕΕ προβλέπει αυστηρότατες κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβάσεων την περίοδο των εκπτώσεων. Αυτές οι κυρώσεις κυμαίνονται από 5000 ως 10000 ευρώ στις μικρότερες παραβάσεις, και μπορούν να φτάσουν ως και το 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της εκάστοτε επιχείρησης.»
Παρόλα αυτά η ΕΣΕΕ σημειώνει στην επιστολή της ότι «παρά το βεβαρημένο κλίμα εύχεται στο λιανεμπόριο να πετύχουν αυτές οι εκπτώσεις στο μέτρο του δυνατού και προτρέπει τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν -και με τις πιστωτικές τους κάρτες- τις ευκαιρίες που αναμφίβολα θα υπάρξουν, κάνοντας φθηνές αγορές».