Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Εκλογή προέδρου στη ΝΔ την άνοιξη του 2016. Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναμένεται να επικυρώσει την χθεσινή απόφαση για εκλογή προέδρου από τη βάση.
Τόσο τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας όσο και αυτά του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος αποφάσισαν χθες ομόφωνα οτι «η ΝΔ θα οδηγηθεί σε εκλογή προέδρου με βάση το καταστατικό της και με χρονικό ορίζοντα που δεν θα ξεπερνά την άνοιξη του 2016.»

«Αποφασίστηκε να γίνουν οι εκλογές του κόμματος τον ερχόμενο Απρίλιο» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Γιώργος Ιγνατιάδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι «εμείς έχουμε πρόεδρο. Η ΝΟΔΕ Ξάνθης αναφέρει ομόφωνα ότι πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Βαγγέλης Μειμαράκης. Δεν ξέρουμε αν θα εκλεγεί απο τις δημοκρατικές διαδικασίες που αναμένεται να γίνουν, αλλά λέμε και πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος του κόμματος αυτή τη στιγμή είναι ένα άξιο και ικανότατο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, βγαλμένο απο τα σπλάχνα της.»
Να σημειώσουμε πάντως ότι και τα δύο κεντρικά όργανα του κόμματος επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ως προεδρεύοντος.