Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκε το δάνειο των 7 δις ευρώ για την Ελλάδα

Στην απόφαση να εγκρίνουν την χρηματοδότηση-γέφυρα προς την Ελλάδα κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο με γνώση των διαπραγματεύσεων, η ευρωομάδα ενέκρινε την βραχυπρόθεσμη, ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Το δάνειο αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο αφού θα έχουν ψηφίσει τα εθνικά κοινοβούλια για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα, ανέφερε ο αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί.
Το δάνειο θα προέλθει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stabilisation Mechanism), πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το Bloomberg, «το δάνειο θα βοηθήσει την Ελλάδα να φανεί συνεπής απέναντι στην δανειακή της υποχρέωση ύψους 3,5 δισεκ. ευρώ απέναντι στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα τη Δευτέρα, αλλά και να κρατήσει τη χώρα στην επιφάνεια ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός διαπραγματεύεται το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.»
Επικαλούμενο και πάλι ανώνυμες πηγές, το πρακτορείο μεταδίδει επίσης «πως η ΕΚΤ προτίθεται σήμερα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα του ELA.»

Πηγή: ethnos.gr