Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Δήλωση Γιάννου Γραμματίδη


Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι συνέπεια των διαβεβαιώσεων του Πρωθυπουργού οτι η κυβέρνηση του έχει ήδη στην κατοχή της ένα νέο βελτιωμένο σχέδιο συμφωνίας των θεσμών, όπως και των υποσχέσεων του ότι εντός των επόμενων 48 ωρών θα υπάρξει τελική συμφωνία με αυτούς, ότι ο ίδιος εγγυάται προσωπικά τις καταθέσεις των πολιτών και ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη Τρίτη.
Παρά το γεγονός ότι πιστεύω ακράδαντα ότι το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί υφαρπαγή της λαϊκής βούλησης, είμαστε υποχρεωμένοι να αναμείνουμε από την κυβέρνηση να αποδείξει ότι μέχρι χθες έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Συνεπώς, κάθε άλλο σχόλιο σήμερα είναι περιττό.
Στο μεταξύ, οι Έλληνες πολίτες οφείλουμε αυτές τις ιστορικές όσο και κρίσιμες ώρες να είμαστε ενωμένοι, να επιδείξουμε ψυχραιμία και να αναμείνουμε με υπομονή τις εξελίξεις. Κάθε άλλη στάση μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με ανυπολόγιστη ζημιά για την κοινωνία και την οικονομία. Την ίδια σύνεση και νηφαλιότητα καλείται να επιδείξει και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας με το να αρθεί έστω και αυτή την ύστατη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων.