Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ομαλότητα και μικρή προσέλευση εκλογέων στην Ξάνθη

Μικρή είναι προς το παρόν η προσέλευση των εκλογέων στο Νομό Ξάνθης, για το Δημοψήφισμα που διενεργείται σήμερα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συλλέξαμε απο το μεγαλύτερο μέρος των εκλογικών τμημάτων.
Μέχρι στιγμής έχει προσέλθει το 15% σε μέσο όρο των εγγεγραμμένων, γεγονός που δεν είναι σύνηθες για τέτοια ώρα εκλογικής διαδικασίας.


Κατα τα λοιπά, η ομαλότητα σε οργανωτικό επίπεδο είναι δεδομένη, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είτε άμεσα διορισμένοι είτε αναπληρωματικοί με τους γραμματείς τους είναι στις θέσεις τους, ενώ και πάλι την τιμητική της έχει... η απουσία εφορευτικών επιτροπών, αν και κλήθηκαν!
Απο πλευράς Αντιπεριφέρειας και Πρωτοδικείου δηλώνονται όλα "οκ", όπως και απο πλευράς Δήμων, με εξαίρεση το Δήμο Ξάνθης, που ψηφοφόροι εγγεγραμμένοι στο πρώην εκλογικό τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, αναζητούν που είναι το νέο τμήμα που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάζεται στα Ειδικά Τμήματα και σε αυτά όπου ψηφίζει η Μουσουλμανική Μειονότητα.