Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σήμερα ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης

Έως το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, δεν θα είναι σαρωτικός, αφού θα  γίνουν λίγες αλλαγές, γεγονός που ανοίγει το δρόμο προς τις κάλπες, πολύ πιθανόν γύρω στο Φθινόπωρο. 

Η πρώτη κίνηση για το «ξεκαθάρισμα» του κυβερνητικού τοπίου έγινε χθες από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έστειλε μήνυμα στους διαφωνούντες με τα προαπαιτούμενα. 
Ο Πρωθυπουργός, μέσω των στενών συνεργατών του, διεμήνυσε ότι «οι τριάντα δύο  βουλευτές που καταψήφισαν στην ψηφοφορία της Τετάρτης, δεν θεωρούνται πλέον από τον ίδιο μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζοντας  ότι «η επιλογή των συντρόφων, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς» κάτι που πλέον τον «αναγκάζει να συνεχίσει μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των  300 αντιπροσώπων».
Πρόκειται για μια φράση, η οποία εμμέσως πλην σαφώς, δίνει και το στίγμα των πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν, μετά από την σύναψη της συμφωνίας, ακόμα και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών άμεσα.