Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αύριο το μεσημέρι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να ζητήσει άμεσα την σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, επισκέφθηκε πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε ετυμηγορία παρά τις αντίξοες συνθήκες. Τώρα μέλημα μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο για μία δίκαιη και ρεαλιστική λύση και να σταματήσει ο στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας. Η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς και όχι μέσα από δεσμεύσεις.»


 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπερθεμάτισε του Πρωθυπουργού, εξήρε την στάση του ελληνικού λαού και επεσήμανε ότι «η ερμηνεία της ετυμηγορίας των ελλήνων δεν μπορεί να παρερμηνευθεί από κανέναν ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδος» υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμείνει κομμάτι της ευρωζώνης και θα τηρήσει απόλυτα τις δεσμεύσεις της. Αυτή είναι η βούληση της και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο»
«Το αίτημα σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών θα βοηθήσει σημαντικά καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους θα στείλει το ίδιο μήνυμα» συνέχισε ο ίδιος κάνοντας επί της ουσίας και δεκτό το αίτημα του Πρωθυπουργού για την σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο πιθανότατα γύρω στο μεσημέρι.