Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Λιγοστεύουν ώρα με την ώρα τα αποθέματα των εμπόρων της Ξάνθης


«Ασφυξία» έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες του εμπορίου, η κατάσταση με τις κλειστές τράπεζες, αφού έτσι οι εισαγωγές εμπορευμάτων δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, με αποτέλεσμα κάθε ώρα που περνά να λιγοστεύουν και τα αποθέματά τους.
Πρόκειται για μια κατάσταση την οποία επιβεβαιώνει σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης, με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, να εύχονται «να προχωρήσει η χώρα μας σε συμφωνία με τους δανειστές, προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι η ρευστότητα.»

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ»
«Όπως ξέρετε εδώ και μια εβδομάδα δεν υπάρχει ρευστότητα, συνεπώς δεν γίνονται και εισαγωγές» αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, επισημαίνοντας ότι «τα αποθέματα των εμπόρων κάθε ώρα που περνάει λιγοστεύουν και από την στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής, θα υπάρχουν και ελλείψεις από ώρα σε ώρα, αν δεν γίνει τελικά η συμφωνία.»
«Αν επιτευχθεί η συμφωνία θα γίνει το ακριβώς αντίθετο» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «εύχομαι και προσεύχομαι να γίνει μια δίκαιη συμφωνία, έστω και κακή, αρκεί να μην πτωχεύσουμε οικονομικά και οδηγηθούμε ως λαός σε εθνική τραγωδία.»

«ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΣΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ»
«Υπάρχει ασφυξία στον εμπορικό κόσμο. Καταστήματα και εργοστάσια δεν μπορούν να «κινηθούν» επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες που διαθέτουν λογαριασμούς e-banking αλλά και αυτοί δυσκολεύονται, αφού οι προμηθευτές τους δεν μπορούν να πληρωθούν με κλειστές τράπεζες. Δεν έχει ο κόσμος ρευστό, δεν έχουμε και εμείς.»
«Η αγορά έχει νεκρώσει, όλοι είναι «παγωμένοι» και βρίσκονται σε…αναμονή» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «εισαγωγές εμπορευμάτων δεν υπάρχουν και το πρόβλημα είναι μεγάλο.»
Κλείνοντας ο κ. Μίλκογλου δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «όλοι οι επαγγελματίες της Ξάνθης, θέλουν να δουλέψουν αξιοπρεπώς και να «ζήσουν» τις οικογένειές τους, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Ο κόσμος κουράστηκε με τα λόγια, όλοι ευχόμαστε να δούμε επιτέλους πράξεις.»