Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Κανονικά η προετοιμασία για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης


Με τις εκδηλώσεις στην Ξάνθη, να ακυρώνονται η μια μετά την άλλη, περνούν οι μέρες, αφού χορευτικές, μουσικές ακόμη και θεατρικές παραστάσεις, έχουν ακυρωθεί.
Κάτι που γεννά και ερωτήματα και για το τι μέλλει γενέσθαι με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, οι οποίες για να πραγματοποιηθούν θέλουν αρκετό χρόνο και καλή προετοιμασία.
«Εμείς προχωράμε κανονικά γιατί οι Γιορτές δεν μπορούν να ετοιμαστούν μέσα σε πέντε και δέκα ημέρες» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης, επισημαίνοντας ότι «το μόνο που πήρε παράταση για μια εβδομάδα, είναι η εκτύπωση του εντύπου του προγράμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την επόμενη εβδομάδα.»
«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνουν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει με την Ελλάδα. Σαφώς με μια πιθανή επιστροφή στη δραχμή, δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τέτοιες εκδηλώσεις. Ωστόσο εμείς προχωράμε σταθερά, με την ελπίδα ότι θα γίνουν κανονικά.»
Κλείνοντας ο κ Λύρατζης αναφέρθηκε και σε όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις οι οποίες, λόγω της παρούσας συγκυρίας ακυρώθηκαν, τονίζοντας ότι «αυτό που περισσότερο φοβίζει τον κόσμο είναι η αβεβαιότητα. Φοβάται κάποιος να «ανοιχτεί» και ενώ έχει προετοιμαστεί κανονικά, τελικά δεν πραγματοποιεί την εκδήλωση, σκεπτόμενος ότι κανένας δεν έχει χρήματα να ξοδέψει. Εκ των πραγμάτων ο κόσμος δεν μπορεί να πάει να παρακολουθήσει τέτοια θεάματα με 60 ευρώ που μπορεί να βγάλει από τα ΑΤΜ, την ημέρα.»