Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας Ξανθιώτη, για τους άπλυτους κάδους απορριμμάτων

Όταν ένας Ξανθιώτης θέλει να διαμαρτυρηθεί,  μπορεί να το κάνει με ποικίλους τρόπους, ειδικά αν...επισημαίνει κάτι, αλλά κανένας δεν τον ακούει.

Κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει γίνει και στην περίπτωση αυτή της εικόνας που βλέπεται, με την...«ανακοίνωση» πολίτη, στον πίνακα ανακοινώσεων που βρίσκεται στην περιοχή του λιμνίου, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ επικρίνει τον Δήμο Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα την Υπηρεσία Καθαριότητας, επισημαίνοντας το ότι «όταν οι κάδοι των απορριμάτων, παραμένουν άπλυτοι, αυτό εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.»
Πιο συγκεκριμένα η...«ανακοίνωση» αναφέρει «Πανούκλα, τύφος, χολέρα (ζούνε στους κάδους και περιμένουν τον τυχερό): τρεις λόγοι για πλύσιμο-απολύμανση των κάδων. Άμεσα όμως, οχι το 3147 μ.Χ. Στο μεταξύ μέχρι να δράσει ο δήμος, θα απονέμονται μετάλλια ανδρείας σε όποιον πλησιάσει κάδο στο ένα μέτρο. Αξέχαστη εμπειρία.» 
Σίγουρα το πρόβλημα με τους άπλυτους κάδους είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά ευελπιστούμε οτι τόσο η «φωνή» του πολίτη, όσο και οι κατά καιρούς επισημάνσεις μας, για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, όλο και κάτι θα καταφέρουν προκειμένου οι κάδοι να «αστράφτουν», τουλάχιστον αυτή την περίοδο που η Ξάνθη, θα υποδεχθεί πλήθος επισκεπτών.
Πάντως το μόνο σίγουρο, είναι ότι φωτογραφία αυτή, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως η... φωτογραφία της ημέρας.