Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτική επίθεση και "απαξίωση" στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, απο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε πολιτικά αήθη επίθεση προέβη κομματικό site του ΣΥΡΙΖΑ, που παλιότερα στήριζε ΚΙΔΗΣΟ και επιδοτήθηκε όσο λίγα απο τις κυβερνήσεις και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή κομματική βάση του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος.

Το "πεζό" πολιτικά πάνελ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης...

Το "πεζό" πολιτικά κοινό του ΠΑΣΟΚ...

Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα "Xanthipress", σε στήλη σχολιασμού της, χαρακτήρισε "πεζό" το πολιτικό ακροατήριο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ προχθές, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον μιας ολόκληρης κομματικής βάσης και απαξιώνοντας έναν χώρο, από τον οποίο στο παρελθόν τόσο ο συντάκτης της ιστοσελίδας, όσο και οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού που συνεργάζεται επιδοτήθηκαν μέσω προγραμμάτων και διαφημίσεων και ΜΚΟ με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Το "πεζό" πολιτικά κοινό του ΠΑΣΟΚ...

Η "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", ζήτησε την άποψη των υπευθύνων και συμμετεχόντων στα του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όμως πρώτα τι έγραψε η στρατολογημένη απο το ΣΥΡΙΖΑ σελίδα του "XANTHIPRESS":

"Στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη ο Θόδωρος Μαργαρίτης σε μια αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε στο Μάρξ και τη Ρόζα Λούξεμπουργκ και το ρόλο της στην ίδρυση του γερμανικού SPD. Γνωστό το αριστερό παρελθόν του στελέχους της ΔΗΜΑΡ αλλά μάλλον ατυχής η αναφορά μπροστά στο ακροατήριο που μονοπωλούσαν σχεδόν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και, όσο να΄ναι, έχει κάπως πιο πεζές πολιτικές αναφορές. Άλλωστε το SPD σε  συνεργασία με τους εθνικιστές των freιkorps ήταν που συνέλαβε και δολοφόνησε τη Ρόζα το 1919 ! Ευτυχώς δεν το γνώριζε κανείς στο ακροατήριο για να κάνει συνειρμούς και μάλλον προσπέρασαν την αναφορά του γνωστού στελέχους..."


ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Χρήστος Αμανατίδης
«Όχι. Φυσικά και δεν νιώθουμε πεζοί και η αναφορά αυτή, δεν μπορεί να βλάψει την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜ.ΑΡ. Είτε ήταν ατυχές το παράδειγμα είτε όχι, αυτό δεν μπορεί να…βλάψει σε καμία περίπτωση την Δημοκρατική Συμπαράταξη.»

Βασίλης Τσολακίδης
“Όχι. Δεν νιώθω πεζός πολιτικά. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι εμείς δεν ξέρουμε από…Μάρξ, ωστόσο τουλάχιστον εγώ προσωπικά είδα τις τοποθετήσεις και των δυο καλές και ειδικά του κ Μαργαρίτη, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή ανάλυση για το πώς πρέπει να λειτουργεί η αριστερά εντός της Ευρωπαικής Ένωσης.”

Σαββας Μελισσόπουλος
«Όλα αυτά, όπως οι τοποθετήσεις και οι σχολιασμοί δεν με αφορούν. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου, ότι ανήκοντας στο ΠΑΣΟΚ, ανήκω στην κεντροαριστερά  και εξαιτίας της ιδεολογικής μου τοποθέτησης, έχω και εγώ μια φιλοσοφία παρόμοιου είδους.
Εγώ νομίζω ότι εννοούσε κάτι άλλο ο κ. Σιδηρόπουλος, αλλά η κρίση του καθενός δεν με αφορά. Μένω στο ότι ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση και ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια καλή και ανοδική πορεία και από εκεί και πέρα ευελπιστούμε σε ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.»

 Ανέστης Αντωνιάδης
«Ο κ. Σιδηρόπουλος, θα έπρεπε να έχει έρθει πρώτα από όλα στη Συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της εκδήλωσης  για να πάρει και την απάντησή του. Επίσης θα μπορούσε να κάνει και ερώτηση μετά το πέρας της εκδήλωσης, την οποία δεν έκανε. Προτιμώ να είμαι ένα πεζός κεντροαριστερός και σοσιαλδημοκράτης, παρά ένας λαϊκιστής αριστερός. Όσο για τα άλλα θέματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το κατά πόσο δημοκρατικά είναι απέναντι σε όλα τα κόμματα, αυτό θα το εξετάσουμε από…Δευτέρα.”


Χρήστος Γκαρμπούνης
«Έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη από το δημοσίευμα αυτό. Όπως ακριβώς έκανε η Ροζα Λούξεμπουργκ, κατά τον ίδιο τρόπο αναφερόμαστε και εμείς σε αυτό το σκεπτικό, να ξεπεραστεί δηλαδή η θεολογική αντίληψη της πολιτικής στην αριστερά. Είναι καιρός να διευρύνουμε τις κοινωνικές και πολιτικές αντιλήψεις, προκειμένου να γίνει πράξη κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ορι υπήρξε καμία πεζή πολιτική αναφορά και μάλιστα θα ήθελα να επισημάνω και ότι όλα αυτά που είπε ο ίδιος ο κ. Κουκουλόπουλος για τις μεταρρυθμίσεις για παράδειγμα, πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που μόνο «πεζές» δεν μπορούν να είναι.»