Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Ξάνθης.



Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παραχώρησε το πρωί της Τρίτης η Επικεφαλής Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την ανοιχτή ΝΟΔΕ, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, στην οποία συμμετείχε και η ίδια, καλώντας τα στελέχη του κόμματος, να δώσουν την δική τους «μάχη» στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ»
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της Συνεδρίασης της Νομαρχιακής, η κ Μπακογιάννη, μιλώντας στα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, υπενθύμισε ότι κατά τη γνώμη της «η πολιτική είναι λειτούργημα. Το ύψιστο λειτούργημα. Βεβαίως ο πολιτικός κρίνει από τις δικές του εμπειρίες και όπως όλοι οι άνθρωποι κάνει σωστά πράγματα και έχει και αδυναμίες. Αλλά κακά τα ψέματα, σε τελική ανάλυση ο κριτής του είναι ο ελληνικός λαός.»
«Δεν θα χαιδέψω λοιπόν αυτιά» συνέχισε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι «ο Ελληνικός λαός όταν του ελέχθησαν αλήθειες, επέλεξε πολλές φορές τα ψέματα.»
«Έχει πολύ μεγάλη σημασία τι ψηφίζεις. Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και ευθύνη και η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι τεράστια ευθύνη για τους πολίτες» τόνισε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι «δεν σηκώνει σήμερα άλλα πειράματα, άλλους γραφικούς και άλλα σταριλίκια» και καλώντας τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας «να είναι αυτοί οι μαχητές και οι μεταφορείς αυτού του μηνύματος.»


ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Ιδιαίτερη στιγμή ωστόσο, ήταν τα δάκρυα συγκίνησης της Γεωργίας Ανδρέου, για την οποία η Ντόρα Μπακογιάννη, έδωσε απάντηση, αναφορικά πάντα με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για το Νομό Ξάνθης, το οποίο με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Κοντό, έχει στη δεύτερη θέση τον Μπιρόλ Ακήφογλου τελικά και στην τρίτη θέση την κ. Ανδρέου, παρά το γεγονός ότι όλα στην αρχή τουλάχιστον και μέχρι να κλειδώσουν εντελώς οι θέσεις, έδειχναν δεύτερη την ίδια.
Απευθυνόμενη λοιπόν στην Γεωργία Ανδρέου η Επικεφαλής Περιφερειάρχης της ΝΔ, ανέφερε ότι «η Ξάνθη, όντως είναι ένας πολυπολιτισμικός νομός. Ναι η μειονότητα παρασύρθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η πραγματικότητά. Δεν είναι ότι δεν αναγνωρίζει κανένας την δικής σας προσφορά ή την δική σας αξία, ή την δική σας μάχη, απλώς πιστεύουμε ότι σήμερα έχει την δυνατότητα να βγάλει και η μειονότητα πλέον βουλευτή, ψηφίζοντας την ΝΔ και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας παρακαλέσαμε να κάνετε ένα βήμα πίσω. Αυτή είναι η πραγματικότητα και θέλω να την πω με όλα τα λόγια που χρειάζονται.»
«Κατ΄εξοχήν πιστεύουμε ότι στελέχη σαν εσάς, έχουν πάρα πολύ προσφέρει και θα προσφέρουν και στο μέλλον. Το γνωρίζουμε και κυρίως αναγνωρίζουμε ανθρώπους οι οποίοι μάχονται για τις ιδέες τους και όχι για τις καρέκλες τους» συνέχισε η κ Μπακογιάννη απευθυνόμενη πάντα στην υποψήφια Βουλευτή Γεωργία Ανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή την αναγνώριση την έχετε από εμάς όλους και την είδατε και από το χειροκρότημα όπως αυτό κατεγράφη μέσα στην αίθουσα αυτή.»


ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
Κατά τη διάρκεια τώρα της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε η κ Μπακογιάννη, απάντησε στα ερωτήματα των εκπροσώπων των Τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέρθηκε αρχικά στο γεγονός ότι στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, έρχεται να «ριχθεί» στη μάχη, όπως είναι γνωστό ο Μπιρόλ Ακήφογλου επισημαίνοντας ότι «είναι βέβαιο οτι πρώτος υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο είναι ο κ. Κοντός. Το μήνυμα απευθύνεται ακριβώς προς τους συμπολίτες της μειονότητας, λέγοντάς τους ότι οι υποσχέσεις τις οποίες έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, απεδείχθησαν τελείως ψεύτικες και αυτό που τους προτείνουμε είναι να έχουν και εκείνοι έναν μειονοτικό βουλευτή, αλλά ο βουλευτής αυτός να ανήκει σε μια παράταξη που έχει αποδείξει το αίσθημα ευθύνης και προοπτικής που την διακατέχει.»
Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο του Κόμματος Βαγγέλη Μειμαράκη για τον οποίο επεσήμανε ότι «είναι εκλεγμένος αρχηγός της ΝΔ, από το πιο νωπά και δημοκρατικά νομιμοποιημένο κομμάτι της, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και ταυτόχρονα την Κεντρική Επιτροπή. Ο κ. Μειμαράκης είναι αρχηγός της ΝΔ και υποψήφιος Πρωθυπουργός και ο άνθρωπος ο οποίος κατάφερε, μέσα με μικρό χρονικό διάστημα, τουλάχιστον δημοσκοπικά μια μεγάλη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικεί με αξιώσεις σήμερα να πάρει εκείνος την εντολή δημιουργίας μιας ευρύτερης κυβέρνησης συνεργασίας.»



Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Κατά τα άλλα η κ Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην περιοχή μας, με τους αιρετούς άρχοντες, με τους οποίους όπως επεσήμανε «συζητήθηκαν τα πάντα αναφορικά με την ανάπτυξη, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, πολλά από τα οποία κινδυνεύουν και γενικά έγινε ένας απολογισμός, ενώ δόθηκε σημαντική βαρύτητα το θέμα της φορολογίας, που αποτελεί μείζον ζήτημα για όλους, για το οποίο η ΝΔ θα δώσει την δική της μάχη με τους δανειστές και την Ευρώπη.»
«Εμείς δεν είμαστε αριστερά» τόνισε η ίδια, σημειώνοντας ότι «πιστεύουμε ότι η χαμηλή φορολογία θα φέρει περισσότερα έσοδα. Οι εξαγγελίες μας είναι απολύτως μετρημένες, αλλά θα δώσουμε «μάχη» με τελικό στόχο την φορολογία.»