Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πρώτες εκτιμήσεις, με βάση το exit poll


Το exit poll βγήκε και λίγο πριν τα τελικά αποτελέσματα και την πρώτη ενσωμάτωση, οι γραμματείς των κομμάτων τοπικά, κάνουν μια πρώτη εκτίμηση της εικόνας.
Να σημειώσουμε ότι το exit poll, αναφέρει τα ποσοστά των κομμάτων ως εξής:


ΣΥΡΙΖΑ: 30% - 34%
ΝΔ: 28,5% - 32,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,5% - 8%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ): 5,5% - 7%
ΚΚΕ: 5,5% - 7%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4% - 5,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 3,2% - 4,2%
ΑΝ.ΕΛ: 3% - 4%
ΛΑΕ: 2,5% - 3,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 2,1% - 3,1%

Τι λένε όμως για όλα τα παραπάνω τα τοπικά στελέχη κάποιων κομμάτων;


Γ. Χατζηθεοδωρου ΣΥΡΙΖΑ
«Η αρχική εκτίμηση είναι ότι θα είμαστε μπροστά και ότι ο κόσμος σωστά ψήφισε. Πολύ γρήγορα στην επόμενη ώρα θα είμαστε ακόμη πιο σίγουροι για αυτό.»


Γ.Ιγνατιάδης ΝΔ
«Αναμένω το τελικό και οριστικό αποτέλεσμα. Πριν από αυτό δεν επιθυμώ να κάνω κάποια δήλωση.»

Χ. Αμανατίδης ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη
«Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι αυτό το ποσοστό, που δείχνουν τα exit polls, με απόκλιση 2 έως 3%. Θεωρώ ότι το ποσοστό θα είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά αυτό μένει να το δούμε κατά το τελικό αποτέλεσμα.»

Χ. Ούτση ΑΝ.ΕΛ
«Οι δικές μου εκτιμήσεις δεν βασίζονται στα exit polls. Ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά κατά 5 μονάδες και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μπορεί να φτάσουν και το 5%. Ωστόσο μένει να δούμε το οριστικό αποτέλεσμα για να σιγουρευτούμε.»

Α. Σαββίδης ΠΟΤΑΜΙ

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να έχουμε σφαιρική εικόνα, ωστόσο αυτά που είδαμε στο exit poll, είναι αυτά που ξέραμε και που όλοι υπολογίζαμε, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά. Αυτό όμως που βλέπω είναι να υπάρχει μια πτώση στο ΠΟΤΑΜΙ, σε γενικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Ωστόσο, δεν μπορούμε ακόμη να πούμε τίποτα, αν δεν δούμε το τελικό αποτέλεσμα.»

Χ. Καπαγερίδης Χρυσή Αυγή

«Παρά τις προσπάθειες «πόλωσης» από τα δυο μεγάλα κόμματα και ειδικά στο Νομό Ξάνθης, βλέπουμε ότι τρίτος πόλος πανελλαδικά και ίσως και τοπικά θα είναι η Χρυσή Αυγή. Πιστεύουμε ότι αυτό που έδειξαν τα exit polls, αυτό θα επικρατήσει και ως τελικό αποτέλεσμα.»