Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Προσβολή για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Ξάνθης τέτοιες λογικές...

Η "χαλάρωση" των καταστάσεων με απώτερο σκοπό την κατάργησή τους, στις Εθνικές Παρελάσεις, δεν είναι κάτι τυχαίο!
Πρώτα η ενδυμασία, μετέπειτα η... "βόλτα" των μαθητών ενώπιον της εξέδρας των επισήμων, στη συνέχεια οι απλές ομιλίες και όχι εορτασμοί στα σχολεία... δείξαν το δρόμο της αποδόμησης  του Εθνικού και Πατριωτικού χαρακτήρα των παρελάσεων!


Και μετά ήρθε ο... διαδηλωτικός χαρακτήρα που πέρασε στις παρελάσεις το κόμμα της σημερινής κυβέρνησης, με τους Βουλευτές της ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΟΥΝ τη σπουδαιότητα της ημέρας και να μην παρίστανται στην εξέδρα ως μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου, αλλά μέσα στον κόσμο...
Σήμερα, ένα ακόμη κρούσμα τέτοιας ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ, ήταν αυτό του εκπαιδευτικού που ενώ συνόδευε το τμήμα των μαθητών που παρέλαυνε εμπρός της εξέδρας των επισήμων, εντούτοις ο ίδιος φορούσε το... διαμαρτυρικό του κουλτουριάρικο μπλουζάκι με "μήνυμα" για τους πρόσφυγες!!!
Το γεγονός όχι μόνο ενόχλησε την κοινή γνώμη που προσήλθε στην παρέλαση για να τιμήσει τους απελευθερωτές της Ξάνθης το 1919, αλλά σχολιάστηκε και δυσμενώς από τους γονείς για τα νέα "ήθη" που προσπαθούν να περάσουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και τους μαθητές!


Η απαξίωση των Εθνικών Επειτείων, δεν είναι τίποτε περισσότερο απο την επιτυχή προσπάθεια μιας παγκοσμιοποιημένης και ακροτηριασμένης κοινωνίας, απο αισθητήρια εθνικού περιεχομένου, απαραίτητα για την προασπιση των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων,
Οφείλει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να τηρεί του κανονισμούς σεβασμούς των παρελάσεων,
Και αν αυτοί που εκπαιδευτικοί είναι "ευαισθητοποιημένοι" περισσότερο στα ζητήματα των προσφύγων και όχι στην απώλεια της εθνικής μας μνήμης και κατάρρευσης της κοινωνικής συνοχής, τότε, ας διοργανώσουν δικές τους εκδηλώσεις και όχι να εκμεταλλεύονται τις Εθνικές μας Επειτείους!