Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

"Καφενείον"...οι παρελάσεις!!! Απούσα η δέουσα προσοχή και ο σεβασμός των εκπαιδευτικών! Στο έλεος των... προθέσεών τους οι μαθητές!!!

Πραγματικό "καφενείον η Ελλάς", θύμιζε και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η σημερινή μαθητική  παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Απελευθέρωσης της Ξάνθης.
Οι μαθητές στο έλεος των... προθέσεών τους έψαχναν τους γυμναστές τους έξω απο τον Μητροπολιτικό Ναό για την Δοξολογία όπως και και στην αφετηρία της παρέλασης για να οργανωθούν και να παρελάσουν!






Η προετοιμασία στα σχολεία ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και ο βηματισμός των παιδιών... απο χαλαρός έως και προσβλητικός!
Το αίσθημα της Εθνικής Υπερηφάνειας ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και αυτό, αφού φρόντισαν τα σχολεία να "απενοχοποιήσουν" εθνικα την ημέρα και να της προσδώσουν χαρακτήρα μιας... υποχρεωτικής παρουσίας λόγω... νόμου!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ
Βεβαίως το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, υπάρχουν ευθύνες διαχρονικές οι οποίες και πρέπει να αποδοθούν κάποτε και η κοινωνία μας να οργανωθεί και να θωρακιστεί εκ νέου με εκείνα τα στοιχεία και αξίες που την κράτησαν "όρθια" όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αντίστοιχοι εορτασμοί, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά στις γειτονικές χώρες, λαμβάνουν χαρακτήρα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ και οι μαθητές, οι νέοι αλλά και ο λαός αποτίει τον σεβασμό και την πρέπουσα σημασία!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
Η "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" έγινε αποδέκτης διαφόρων καταγγελιών τόσο κατά τη διάρκεια της παρέλασης όσο και μετέπειτα και τα.. παρατράγουδα είναι πολλά, το δε παρασκήνιο έχει συγκεκριμένη πολιτική αναφορά!
Γυμναστές συγκεκριμενου Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης, όχι μόνο δεν προσήλθαν στην ώρα τους, αλλά άφησαν στο έλεος των προθέσεών τους, τους μαθητές τόσο στην ώρα της Δοξολογίας έξω απο τον Μητροπολιτικό Ναό στην Παλιά Πόλη, όσο και στην αφετηρία της παρέλασης.
Αλλος γυμναστής, όπως προαναφέραμε και σε ρεπορτάζ προηγούμενο, "βεβήλωσε" την εθνική μνήμη της ημέρας, διαδηλώνοντας για τους πρόσφυγες με μπλουζάκια... περιπάτου!!!
Δάσκαλοι, που είχαν στην ευθύνη τους τη διοργάνωση ομιλιών στα σχολεία την Παρασκευή, προπαραμονή  του εορτασμού της Απελευθέρωσης, διάβασαν μηνύματα στην ουσία δικά τους, μη δίνοντας την ουσία της Ημέρας της Απελευθέρωσης της Ξάνθης, εκφράζοντας πολλές φορές και προσωπικές πολιτικές αναφορές. Γονείς που έμαθαν την κατάσταση απο τα παιδιά τους, είναι έτοιμοι να κάνουν ειδική αναφορά στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, για να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία ορισμένων εκπαιδευτικών που δεν έχουν δικαίωμα να "ακυρώνουν" την ιστορία του τόπου και της χώρας!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ
Το θέμα έχει τη δική του σοβαρότητα και εθνική σημασία.
Πρέπει και είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση, τόσο η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, οι Δήμοι της Ξάνθης, η Μητρόπολη, η Μουφτεία και όλα τα επίσημα Δόγματα, οι φορείς των Αναπήρων Πολέμου και οι Απόστρατοι Αξιωματικοί όλων των Σωμάτων, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκομενοι φορείς.
Βεβαίως και είναι περιττό να αναφερθεί ότι απαιτείται μία επίσημη θέση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, καθώς ο... διαμαρτυρόμενος εκπαιδευτικός στην παρέλαση είναι και Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, με ότι αυτό συνεπάγεται!