Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

96 χρόνια Ελεύθερης Ζωής για την Ξάνθη!

Παρουσία του αξιότιμου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η παρέλαση για τα «Ελευθέρια» της Ξάνθης.
Μαθητές και μαθήτριες, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας, αλλά και Στρατιώτες, σε άψογους σχηματισμούς πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων με υπερηφάνεια, αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των Στεφάνων, από τις Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του τόπου στο Ηρώων της Πόλης, όπου τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος σε όλους εκείνους που έχασαν την ζωή τους, για να είναι σήμερα η Ξάνθη μας ελεύθερη.



«ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΟ ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ»
«Τιμούμε σήμερα με την εθνική έξαρση που της ταιριάζει, την επέτειο Απελευθέρωσης της Ξάνθης, στις 4 Οκτωβρίου 1919» αναφέρει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του στα τοπικά και περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι «Το δίδαγμα είναι ιστορικώς πολύτιμο και πολυσήμαντο και τούτο διότι αποδεικνύει δίχως καμία δυνατότητα αμφισβήτησης πρώτον την αυθεντική ελληνικότητα της Ξάνθης και της Θράκης, ελληνικότητα της οποίας η αφετηρία χάνεται στα βάθη των αιώνων, δεύτερον τις δυνατότητες που έχουμε οι Έλληνες για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, όταν συνδυάζουμε αρμονικά την διπλωματία και τις ένοπλες δυνάμεις και τρίτον την τεράστια δημιουργική δύναμη που αντλούμε εμείς οι Έλληνες όταν ενωμένοι πέρα και έξω από οποιεσδήποτε διαφορές υπεραμυνόμαστε τα ιερά και τα όσια του  τόπου μας. Τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έπεσαν για να είναι σήμερα και πάντα ελεύθερη και ελληνική η Ξάνθη και η Θράκη. Χρόνια πολλά.»


 «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ….»
Αναφερόμενος στον Ελληνισμό ο κ. Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι «αυτός στις τελευταίες εκλογές στην συντριπτική του πλειοψηφία, έκανε μια μεγάλη επιλογή. Να μείνει μέσα στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια και στην Ευρωζώνη και να αγωνιστεί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, για να βρει η Ευρώπη τις αρχές και τις αξίες, από τις οποίες ξεκίνησε.»
Μάλιστα όπως σημείωσε «μην ξεχνάμε ότι αυτές οι αρχές και οι αξίες, είναι αξίες του ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι ο άνθρωπος, είναι η δικαιοσύνη. Όλοι βλέπουμε τώρα, πως από αυτό το δράμα της προσφυγιάς και του πολέμου, ότι το κέντρο βάρους της Ευρώπης δεν βρίσκεται στο νόμισμα αλλά στον άνθρωπο. Μαζί με όλους τους λαούς λοιπόν, στον δρόμο που χαράξαμε και στον οποίο θα μείνουμε αταλάντευτοι, θα αγωνιστούμε για να ξαναγυρίσει η Ευρώπη εκεί που της ταιριάζει, να εμπεδώσει την ειρήνη και να υπερασπιστεί τον άνθρωπο.»

«ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ….»
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, επεσήμανε ότι «τιμούμε σήμερα με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που στέλνει ένα ιδιαίτερο μήνυμα, την 96η επέτειο, από την ενσωμάτωση της Ξάνθης, στον εθνικό κορμό.»


«Η ιστορία, η αδιάκοπη ελληνική πορεία, εδώ και 2500 χιλιάδες τουλάχιστον χρόνια, αυτού του τόπου, οδηγεί στο σήμερα. Ένα «σήμερα» που διαμορφώνεται υπό δύσκολες συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον» συνεχίζει ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα προσανατολισμένη στην Ευρώπη πρέπει να «δει» μπροστά. Η Ξάνθη, η Περιφέρειά μας έχει εκείνες τις δυνατότητες να έχει μια δυναμική πορεία, εάν προσβλέψει στους ανθρώπους της και αξιοποιήσει τις δυνατότητές της. Πρέπει να θυμηθούμε και να τιμήσουμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν το αίμα τους για να φτάσουμε στο σήμερα. Και αυτοί, όπως και άλλοι πρόγονοί μας, πρέπει να μας οδηγούν. Χρόνια πολλά.»

                                    

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, της παρελάσεως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Ξάνθης, όπου ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, του απένειμε, το Χρυσό Κλειδί της Πόλης, μιας και είναι Υψιστη Τιμή για την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες, η παρουσία του Πρώτου Πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον εορτασμό της 96ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Ξάνθης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: