Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την...«Γειτονιά του Αη Βασίλη»


Στο πνεύμα των Χριστουγέννων ξεκίνησε να μπαίνει για άλλη μια χρονιά η πόλη της Ξάνθης και έτσι το Λύκειο Ελληνίδων, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να είναι έτοιμη και σε λειτουργία στις 5/12 η «Γειτονιά του Αη Βασίλη.» Μια «γειτονιά» που κάθε χρόνο προσελκύει μικρούς και μεγάλους Ξανθιώτες και επισκέπτες και η οποία έχει παιχνίδια, εδέσματα, ξωτικά που ζωγραφίζουν τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων, που τους λένε παραμύθια και γενικά όλες εκείνες τις δραστηριότητες, που μόνο σε μια…«παραμυθούπολη» μπορείς να δεις.
Μια «παραμυθούπολη» από την οποία στο τέλος των εκδηλώσεων, καλύπτονται οι ανάγκες των απόρων οικογενειών της πόλης μας.

«Η Γειτονιά ξεκίνησε να δημιουργείται σιγά σιγά, ενώ έχουν ήδη τοποθετηθεί και τα σπιτάκια στην πλατεία» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης Πέπη Στάντσιου, επισημαίνοντας ότι «η λειτουργία της γειτονιάς αυτής, θα ξεκινήσει στις 5/12 και θα διαρκέσει έως τις 31/12, ενώ τα εγκαίνιά της θα γίνουν στις 11/12.»

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ….ΕΔΕΣΜΑΤΑ
«Φέτος έχουμε περισσότερα σπιτάκια, αφού προστέθηκε και το σπίτι του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, στο οποίο θα υπάρχουν τα…ξωτικά που θα ζωγραφίζουν στα πρόσωπα των παιδιών. Κατά τα άλλα από πλευράς εδεσμάτων υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ενώ έχουμε και όλους εσάς, τα ΜΜΕ χορηγούς και βοηθούς επικοινωνίας» συνεχίζει η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι «από παιχνίδια τώρα, πέρα από το καρουζέλ, θα έχουμε ένα παιδικό τρενάκι και ένα πλαστικό «παγοδρόμιο» με ρόλει, στην προσπάθειά μας να κάνουμε ελκυστική την «γειτονιά» και προς τους εφήβους της πόλης.»

Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΙΣ….ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
«Συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή, είναι το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης αλλά και η Περιφέρεια, μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει με την παρουσία του και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα. Άλλωστε όλοι έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων» τονίζει η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, σημειώνοντας ότι «πέρα όμως από όλα τα παραπάνω το σημαντικό είναι ότι θέλουμε για άλλη μια χρονιά να δείξουμε και την ανθρωπιά μας, όλοι οι Ξανθιώτες και την συμπαράστασή μας, σε άπορες οικογένειες της πόλης μας, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Έτσι για άλλη μια χρονιά, όλοι οι σύλλογοι, θα δηλώσουν δύο άπορες οικογένειες, εμείς θα προωθήσουμε τα στοιχεία τους στην πρόνοια, θα αξιολογηθούν και έπειτα θα τους παρέχουμε τα είδη που έχουν ανάγκη.»
Να σημειώσουμε ότι αναφορικά με τις τιμές στα εδέσματα, σύμφωνα με την κ. Στάντσιου, «αυτές θα είναι προσιτές και αρκετά μειωμένες σε σχέση με τις τιμές που έχουν τα προϊόντα στους χώρους παραγωγής τους.»
Αναφορικά τώρα με τα παιχνίδια, το αντίτιμο θα είναι 2€ για το καρουζέλ και το τρενάκι και 3 € για το παγοδρόμιο. Βέβαια θα υπάρχουν και δωρεάν δραστηριότητες για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες της «Γειτονιάς» του Αγίου των Χριστουγέννων.

…ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Σε ό,τι αφορά τώρα στις εκδηλώσεις από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, αυτές σύμφωνα με τον Πρόεδρό του Πασχάλη Λύρατζη «δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη, ωστόσο υπάρχουν ιδέες και προτάσεις, μερικές εκ των οποίων σίγουρα θα υλοποιηθούν, ούτως ώστε να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο η «γειτονία», πέρα από τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που φέρνει το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης.»