Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Είκοσι και πλέον απολύσεις αναμένονται στην Γαλακτοβιομηχανία «Ροδόπη Α.Ε»


Αναβρασμός και σκέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπόλοιπους, επικρατεί στους εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας «Ροδόπη Α.Ε», αφού όπως επισημαίνει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Κιατίπης, «ήδη έχουν κοινοποιηθεί σε πέντε εργαζόμενους οι απολύσεις, εκ των οποίων μάλιστα οι δύο έχουν κιόλας πραγματοποιηθεί.»«Κινούμαστε νομικά για να σταματήσει αυτό και βρισκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους με κάθε τρόπο» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «συνολικά στην γαλακτοβιομηχανία απασχολούνται αυτοί τη στιγμή εκατό άνθρωποι. Οι εργαζόμενοι είναι γύρω στους εβδομήντα πέντε και οι υπόλοιποι είναι με παροχή υπηρεσιών.»
«Σύμφωνα με πληροφορίες της Διοίκησης, αναμένονται είκοσι και πλέον απολύσεις, την στιγμή που η ίδια η γαλακτοβιομηχανία παρουσιάζει κέρδη. Συνεπώς ό,τι γίνεται, γίνεται μάλλον για να μεγαλώσουν τα κέρδη» τονίζει ο κ. Κιατίπης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι τέσσερις εργαζόμενοι από τους πέντε στους οποίους έχει κοινοποιηθεί η απόλυσή τους, είναι με παλαιότερες συμβάσεις, συνεπώς αυτός είναι ίσως και ένας τρόπος για να μειώσουν το εργατικό κόστος.»
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων «αύριο αναμένεται συνάντηση των εργαζομένων με έναν εκ των δύο αδελφών Σαράντη, τους διοικούντες δηλαδή της Γαλακτοβιομηχανίας προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου το θέμα, ενώ αναμένεται την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί και η τριμερής επιτροπή. Είμαστε λοιπόν σε φάση αναμονής.»