Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Με το...σταγονόμετρο η αγορά πετρελαίου θέρμανσης στην Ξάνθη


Υποτονική είναι ακόμη η κίνηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης στην Ξάνθη, μιας και οι περισσότεροι από ότι φαίνεται, θέλουν να σιγουρευτούν πρώτα από όλα ότι θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης.
Επίδομα για το οποίο δεν έχει ανοίξει τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ούτε η εφαρμογή μέσα απ' όπου θα γίνει και η απαραίτητη αίτηση των δικαιούχων.

«Τα πράγματα αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι δύσκολα και ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το επίδομα» επιβεβαιώνει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο πρόεδρος των πρατηριούχων καυσίμων Γιάννης Σιούτας.
«Δεν έχει ξεκαθαριστεί τίποτε ακόμη για το επίδομα, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τα κριτήρια έχουν γίνει αυστηρότερα και έτσι θα «κοπούν» πολλοί από τη λίστα των δικαιούχων» συνεχίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «προς το παρόν η κίνηση και η ζήτηση είναι υποτονική, καθώς οι Ξανθιώτες βλέπουν ότι δεν ξεκίνησε ο βαρύς χειμώνας. Άλλωστε γενικά σαν Έλληνες, είμαστε της τελευταίας στιγμής.»
«Θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή όλο το σύστημα της επιδότησης» τονίζει ο κ. Σιούτας, σημειώνοντας ότι «μπορεί κάποιος να βάλει αυτή τη στιγμή για παράδειγμα πετρέλαιο και το επίδομα μπορεί να το πληρωθεί τον Ιανουάριο. Πάντως το μόνο για το οποίο όλοι είναι σίγουροι και το μόνο που έχει ξεκαθαριστεί είναι ότι η τιμή του πετρελαίου έχει καθοριστεί στα 0,80 ευρώ το λίτρο και όσοι λάβουν τελικά το επίδομα, στην ουσία θα το πληρώσουν στα 0,55 ευρώ.»