Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο της Ξάνθης


Το Δημαρχείο της Ξάνθης κατέλαβαν συμβολικά σήμερα οι Δημοτικοί Υπάλληλοι στο πλαίσιο της πανελλαδικής συμβολικής κατάληψης των Δημαρχείων της χώρας.
«Η σημερινή μέρα έχει χαρακτηριστεί ως ημέρα συμβολικής κατάληψης όπλων των Δημαρχείων της χώρας. Αντιδρούμε σε όσα έχουν συμβεί αλλά πολύ περισσότερο σε όσα θα συμβούν από εδώ και στο εξής, δεδομένου ότι από 1/1/2016 θα έχουμε νέο μισθολόγιο, νέες μειώσεις στους μισθούς, ενώ θα αυξηθούν κατά πολύ και τα όρια συνταξιοδότησης» αναφέρει ο Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων της Ξάνθης, Δημήτρης Γαλανόπουλος, επισημαίνοντας ότι «θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με την 24ωρη απεργία στις 12 Νοεμβρίου και αμέσως μετά θα συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα για να αποφασίσουν την περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.»


« Τα πράγματα είναι «μαύρα και άραχνα» από όλες τις πλευρές. «Ταβάνι» για το που θα φτάσουν οι μειώσεις των μισθών δεν υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση αν και είχε δώσει κάποιες ελπίδες σε όλους τους έλληνες, θεωρώ ότι θα είναι η χειρότερη όλων των εποχών δεδομένου ότι θα αναγκαστεί να εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου αλλά και να εφαρμόσει όλα όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «σκοπός βέβαια δεν είναι να υπάρξουν μόνο οι κινητοποιήσεις αλλά να υπάρχει και συμμετοχή σε αυτές. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι στις σημερινές μέρες η απεργία «πονάει» πολύ για αυτό προχωράμε και στην κατάληψη. Ενδεχομένως να συνεχίσουμε με καταλήψεις και άλλων κτιρίων και φορέων, όπως Νομαρχίες, εφορίες και λοιπά, αλλά αυτά θα γίνουν μετά την απεργία και εφόσον τα συνδικαλιστικά όργανα αποφασίσουν για τις περεταίρω κινητοποιήσεις και το πώς θα κινηθούν.»