Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Τοποθετήθηκε το info kiosk μπροστά στο Δημαρχείο της Ξάνθης

Το Δημαρχείο της Ξάνθης είναι το ένα σημείο, το οποίο επιλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την τοποθέτηση ενός μηχανήματος (info kiosk) που παρέχει στους επισκέπτες όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζονται όχι μόνο για την πόλη της Ξάνθης αλλά και για όλη την Περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ξάνθης και ολοκληρώνεται στο τέλος του 2015. Βέβαια προβλέπεται η μετέπειτα συντήρηση των μηχανημάτων που τοποθετήθηκαν αλλά και η ανάβάθμιση των λογισμικών όπου χρειάζεται» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας ότι «έχει σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και πληροφοριακό υλικό από όλους τους δήμους της Περιφέρειας και φυσικά και για τον Δήμο της Ξάνθης. Έχει τοποθετηθεί ένα στη Σταυρούπολη και ένα μπροστά στο Δημαρχείο της Ξάνθης.»
Αναφορικά με τις πληροφορίες που παρέχει τώρα το συγκεκριμένο μηχάνημα μέσω του λογισμικού του, αυτές σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ξάνθης «είναι επίκαιρες. Είναι μια δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, άρα είναι σχετικά επίκαιρες, αλλά η ενημέρωση όλων αυτών των πληροφοριών, θα γίνεται ανα διαστήματα, παρά το γεγονός ότι λήγει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.»
«Έχει γίνει μια αρκετά σοβαρή δουλειά η οποία βεβαίως θέλει να εμπλουτιστεί με τα νέα στοιχεία σε κάθε δήμο» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «εκτός από αυτά τα δύο info kiosks που είναι τοποθετημένα μπροστά στο Δημαρχείο Ξάνθης και στη Σταυρούπολη, υπάρχει ακόμη ένα ακόμη, το οποίο χρειάζεται κάποιες επισκευές. Θα επισκευαστεί και θα μπει στην Παλιά Πόλη, αλλά με το νέο λογισμικό, που διαθέτουν τα άλλα δύο. Ο κόσμος το αγκάλιασε, αλλά είναι κάτι που ενδιαφέρει ως επί το πλείστον τους επισκέπτες.»