Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης μιλούν στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Για τα νέα τους καθήκοντα αλλά και για τα προβλήματα της Ξάνθης στα οποία θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα, μιλούν στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης, Ηλιάδης Θωμάς, Μπόζ Ραμαδάν, Λομβαρδέας Μιχαήλ και Κίρατζη Ερκάν, οι οποίοι, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, αναλαμβάνουν τα καθήκοντα των Τσέπελη Μανώλη, Χασάν Ογλου Φερντούν, Παρτσαλίδου Δέσποινας και Αγκόρτσα Απόστολου αντίστοιχα.


«ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»
«Ο τομέας των Τεχνικών Υπηρεσιών είναι ένας δύσκολος τομέας. Όχι ότι κανένας δεν έχει κάνει τίποτε έως τώρα. Ίσα ίσα έχουν γίνει πολλά πράγματα. Έχουμε βέβαια πολύ δουλειά και είανι σημαντικό το ότι θα έχω δίπλα μου έμπειρα άτομα» αναφέρει από την δική του πλευρά ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, επισημαίνοντας ότι «κάθε ημέρα βγαίνουν προβλήματα. Εμείς θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για την πόλη μας, για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας. Ζητούμε όμως και την βοήθεια των πολιτών. Με ένα απλό τηλέφωνο, μπορούν να μας επισημάνουν το οποιοδήποτε πρόβλημα, να το καταγράψουμε και να το επιλύσουμε.»
«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Ξάνθης που μας εμπιστεύθηκε και μας ανέθεσε τις νέες μας αρμοδιότητες και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την πόλη μας.»


«ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ»
«Σίγουρα και οι τρείς τομείς και το πράσινο και τα αδέσποτα και η καθαριότητα είναι σημαντικοί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν από τους τρείς απλά θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των αδέσποτων, γιατί είναι ένα πρόβλημα, που ταλανίζει καθημερινά την Ξάνθη» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Ραμαδάν Μποζ, επισημαίνοντας ότι «έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται κινήσεις αναφορικά με την δημιουργία νέου κυνοκομείου, ενώ είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι από δύο, πλέον είναι τρείς.»
Ένας ακόμη τομέας, ιδιαίτερα σημαντικός για την Ξάνθη είναι αυτός της καθαριότητας, στον οποίο στάθηκε και ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για έναν καθημερινό αγώνα, ενώ κάποιες φορές ακόμη και τη νύχτα χρειάζεται η επέμβαση από πλευράς της υπηρεσίας για καθαρισμό των δρόμων.»
Ερωτώμενος για το αν οι υπάλληλοι της καθαριότητας επαρκούν, ο κ. Μπόζ, τόνισε ότι «δεν μπορώ να σας πω αν επαρκούν. Όσα άτομα και αν έχεις σε έναν τομέα όπως η καθαριότητα είναι λίγα. Βέβαια αυτή τη στιγμή, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, αφού στους υπαλλήλους έχουν προστεθεί και 5μηνα και 8μηνα, τα οποία βέβαια όταν λήξουν, θα εντείνουν σίγουρα το πρόβλημα.»
«Από την φύση μου είναι αισιόδοξος άνθρωπος» ανέφερε κλείνοντας ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας-πρασίνου και αδέσποτων Ραμαδάν Μπόζ, σημειώνοντας ότι «και οι τρείς τομείς είναι σημαντικοί και αφορούν στην καθημερινότητα των Ξανθιωτών, αλλά πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά.»


«ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ»
«Βαρύτητα στην καθημερινότητα» αυτή είναι η φράση με την οποία αναφέρεται στα νέα του καθήκοντα ο Αντιδήμαρχος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας , Παιδείας, Πολιτισμού , Αθλητισμού αλλά και Τουρισμού, Μιχάλης Λομβαρδέας, ο οποίος επισημαίνει ότι «τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι ποικίλα.»
Σε ότι αφορά στο κομμάτι του αθλητισμού ο ίδιος τονίζει ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί αθλητικοί χώροι στο Δήμο Ξάνθης οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τον κόσμο και δεν έχουν καν συντηρηθεί. Οι άλλοι Δήμοι έχουν ένα στάδιο, ο Δήμος Ξάνθης έχει δεκαέξι αθλητικούς χώρους, αλλά αυτοί χρειάζονται παρεμβάσεις, τη στιγμή που υπάρχουν 3.500 άνθρωποι που αθλούνται σε καθημερινή βάση.»
Αναφερόμενος στο κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας τώρα, ο ίδιος, υπογράμμισε ότι «αναφορικά με αυτό το κομμάτι στόχος είναι να βοηθήσουμε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Καθημερινά δεχόμαστε αιτήματα, τα οποία εξετάζει η υπηρεσία και εφόσον προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας.»
«Αν υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις υπηρεσίες, θα προχωρήσουν πολλά πράγματα» αναφέρει ο κ. Λομβαρδέας, σημειώνοντας ότι «το πρώτο βήμα ωστόσο που πρέπει να κάνουμε είναι να νικήσουμε την γραφειοκρατία»


«ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ…»
«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Αλίμονο αν δεν ήμουν αισιόδοξος για να αναλάβω ένα δύσκολο κομμάτι, όπως αυτό της δόμησης, ίσως ένα από τα πιο δύσκολα στο δήμο» αναφέρει ο νέος Αντιδήμαρχος Δόμησης Ερκάν Κίρατζη, επισημαίνοντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και μέσω της εφημερίδας σας τον Δήμαρχο Ξάνθης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για την θέση αυτή.»
«΄Ηδη μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά πράγματα επάνω στο κομμάτι της δόμησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε. Ίσα ίσα, σηκώσαμε τα μανίκια και θέλουμε να δουλέψουμε» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «σημαντικό ζήτημα είναι να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στους μαγαζάτορες, αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις αλλά και τις παράνομες κατασκευές στα καταστήματα. Πρέπει όλα να είναι νομότυπα. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να βρούμε μια «χρυσή τομή» επάνω σε αυτό καθώς και σε άλλα ζητήματα όπως η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων. Αισιοδοξία και δουλειά λοιπόν.»
Να σημειώσουμε ότι οι αρμοδιότητες του καθενός από τους νέους Αντιδημάρχους, όπως ορίζονται αυτές επακριβώς είναι οι εξής:

ΗΛΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ:
Αρμοδιότητες:
Προΐσταται και διευθύνει τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Την ευθύνη για την άμεση διευθέτηση των αιτημάτων των δημοτών.
Την εποπτεία και την ευθύνη του Τμήματος Συντηρήσεων Υποδομών.
Την εποπτεία και την ευθύνη των θεμάτων οδοσήμανσης και ηλεκτροφωτισμού της πόλης.
Την εποπτεία και την ευθύνη τον συντονισμό των θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη συντήρηση κλπ. των παιδικών χαρών και των συναφών χώρων.
Την εποπτεία και την ευθύνη των κοιμητηρίων της Δημοτικής ενότητας Ξάνθης.
Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τον αρμόδιο εντεταλμένο για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικό Σύμβουλο.
Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο.
Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 .

ΜΠΟΖ ΡΑΜΑΔΑΝ:Αρμοδιότητες:
Α. Προΐσταται, διευθύνει και έχει την εποπτεία και την ευθύνη του τμήματος Πρασίνου.
Β. Προΐσταται, διευθύνει και έχει την εποπτεία και την ευθύνη των υπηρεσιών
καθαριότητας και αδέσποτων ζώων και ειδικότερα έχει :
Την εποπτεία και την ευθύνη της Καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο.
Την εποπτεία, την ευθύνη και τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.
Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τον αρμόδιο εντεταλμένο για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικό Σύμβουλο.
Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο.
Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος δεν θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012.


ΛΟΜΒΑΡΔΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ:
Αρμοδιότητες:
Α. Προΐσταται και διευθύνει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας ,
Παιδείας, Πολιτισμού , Αθλητισμού καθώς και του γραφείου Τουρισμού του
Δήμου Ξάνθης και ειδικότερα:
Την εποπτεία και την ευθύνη του τμήματος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς
Την εποπτεία και την ευθύνη του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής.
Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Τουρισμού, Πολιτισμού.
Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Δημόσιας Υγείας.
Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Απασχόλησης.
Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Ισότητας φύλλων.
Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης.
Β. Προΐσταται και διευθύνει τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δόμησης Ξάνθης και ειδικότερα:
1. Το τμήμα έκδοσης αδειών
2. Το τμήμα ελέγχου κατασκευών
3. Το τμήμα Πολεοδομικών και Χωροταξικών Εφαρμογών .
Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο.
O Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τον αρμόδιο εντεταλμένο για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικό Σύμβουλο.
Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος δεν θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται, από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 .

ΚΙΡΑΤΖΗ ΕΡΚΑΝ
Αρμοδιότητες:
Έχει την εποπτεία και την ευθύνη, από τη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, του τμήματος εμπορικών δραστηριοτήτων και αδειοδοτήσεων.
Έχει την εποπτεία και την ευθύνη της υπηρεσίας ελέγχου της Δ/νσης Δ/κων Υπηρεσιών.
Την εποπτεία και την ευθύνη για τους χώρους της υπαίθριας διαφήμισης
Την εποπτεία και ευθύνη της Διεύθυνσης ΚΕΠ, της δημοτικής ενότητας Ξάνθης.
Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τον αρμόδιο εντεταλμένο για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικό Σύμβουλο.
Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο.
Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 .

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ
Επίσης Εντεταλμένος είναι ο κ. Ταρενίδης Παναγιώτης και οι αρμοδιότητές του είναι: Ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της Πολιτικής Προστασίας με δικαίωμα υπογραφής εγγράφων επί των αρμοδιοτήτων του.
Η απόφαση αυτή τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής της και ισχύει μέχρις ότου τροποποιηθεί ή ανακληθεί με όμοια νεότερή της χωρίς ο ορισθείς να δικαιούται αποζημίωση από την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών .