Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Με απόλυτη επιτυχία η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»

 

Την καλύτερη επανεκκίνηση έκανε η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργανώθηκε από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, μετά από έναν χρόνο απουσίας.
Σε ένα τριήμερο 11.700 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της έκθεσης, μέγεθος που, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, «υπογραμμίζει τη σημασία της για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την «δίψα» επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων για έναν αξιόπιστο μοχλό ανάπτυξης, προβολής της τοπικής παραγωγής, αλλά και δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας με τις όμορες χώρες.»Η έκθεση, που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, παράλληλα με τους εμπορικούς αντιπροσώπους προσέλκυσε και απλούς επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που τελούσαν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«ΣΤΟΧΟΣ Η ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ»
«Επιδιώκουμε συνειδητά σειρά ισχυρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Βασική μας απόφαση, είναι η ριζική αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ανέφερε σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 2015» ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Παυλίδη, σε βασικούς πυλώνες αυτών των μεταρρυθμίσεων αναδεικνύονται ο αγροδιατροφικός και ο τουριστικός τομέας. «Στόχος είναι να φύγουμε από την αδόμητη κατάσταση, η οποία παρά τις μεγάλες και ισχυρές παραγωγές, μας αφήνει πίσω. Θέλουμε να οδηγηθούμε σε δικτυώσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα για να αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014 - 2020 όσο και το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας», σημείωσε.
Εξάλλου, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την βούληση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε η περιφέρειά Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με άξονα τον τουρισμό και το περιβάλλον να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό αριστείας. «Ήδη μέσα στο 2015 έχουμε πετύχει μία αύξηση κατά 30% στους εισερχομένους επισκέπτες που παραμένουν στην δική μας περιοχή», κατέληξε.



Στην φετινή Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» συμμετείχαν περισσότεροι από 70 άμεσοι και πάνω από 120 έμμεσοι εκθέτες, με πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου.
Σύσσωμη ήταν η παρουσία του επιμελητηριακού κόσμου της Ροδόπης, των Επιμελητηρίων Ξάνθης και Δράμας, αλλά και επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού (ΕΕΘ και ΒΕΘ).

«...ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ»
«Η Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επανεκκινήθηκε με γνώμονα οτι θέλουμε να προωθήσουμε τα τοπικά προιόντα και τους παραγωγούς, αλλά και την ενδοπεριφερειακή συνείδηση» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουσιμού Μιχάλης Αμοιρίδης, επισημαίνοντας οτι «στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια στηρίζει όλες τις εκθέσεις απο όποιους φορείς και αν διοργανώνονται, ενώ στόχος της έκθεσης αυτής ήταν να γίνει μια έκθεση που θα έχει πρακτικά και μετρήσιμα αποτελέσματα για τους εκθέτες.»
«Απο ότι φάνηκε απο την επισκεψιμότητα, αυτή η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας οτι «υπήρχαν και συμμετοχές απο την Τουρκία, κάτι πολύ σημαντικό. Πιστεύουμε οτι οι επόμενες εκθέσεις θα έχουν περισσότερες συμμετοχές απο ιδιώτες, αλλά και απο περισσότερες χώρες των Βαλκανίων.
Να σημειώσουμε οτι στη φετινή διοργάνωση επανήλθε και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ συμμετείχαν επίσης η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ο δήμος Κομοτηνής.