Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Θετικές οι εντυπώσεις απο την «Philoxenia 2015»


Ιδιαίτερα θετικές, χαρακτηρίζει τις εντυπώσεις από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2015, η οποία και ολοκληρώθηκε, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης ο οποίος μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, αναφέρει ότι «οι παραδοσιακές γεύσεις, η τοπική γαστρονομία αλλά και οι παραδοσιακοί χοροί που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Η επισκεψιμότητα ήταν αρκετά μεγάλη» συνεχίζει ο ίδιος, «ενώ οι παραβρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να γευθούν τοπικά κρασιά και τσίπουρα εκτός από τις νόστιμες γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας.»

Αναφορικά τώρα με το πρακτικό επίπεδο, ο κ. Αμοιρίδης επεσήμανε ότι «υπήρξε συνάντηση με είκοσι πέντε τουριστικούς πράκτορες από δεκαεπτά χώρες, στους οποίους και δείξαμε θεματικά αλλά και συνολικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αποτέλεσμα να ενθουσιαστούν. Μάλιστα με κάποιους από αυτούς ήδη έχουμε ξεκινήσει και συνεργασίες και αυτό είναι πολύ σημαντικό.»
Άλλο ένα σημαντικό σημείο στο οποίο στάθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, είναι το γεγονός ότι « μαζί με τους παλιούς επαγγελματίες, κινητοποιήθηκαν και πολλοί νέοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως στο ηπειρωτικό κομμάτι.
Αναφορικά τώρα με το περίπτερο στο οποίο στεγαζόταν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αυτό σύμφωνα με τον κ. Αμοιρίδη το επισκέφθηκαν και το τίμησαν φυσικά  με την παρουσία τους, η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία το επισκέφθηκε με το επιτελείο της, πριν την εκδήλωση των επίσημων εγκαινίων και η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά η οποία το επισκέφθηκε τη 2η ημέρα της εκθέσεως.»
«Η Περιφέρειά μας, αποτελεί ένα ψηφιδωτό. Κάθε ψηφίδα είναι ξεχωριστή και σημαντική» ανέφερε επίσης ο κ. Αμοιρίδης, σημειώνοντας ότι «τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα θετικά από την φετινή σεζόν παρά την κρίση. Προσπαθούμε για μια καλύτερη χρονιά αλλά και για να κάνουμε την περιοχή μας τουριστικό προορισμό αριστείας.»


Κάτι που δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε τα σημαντικότερα στην ατζέντα της Περιφέρειας προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης και τα οποία είναι
«η χορήγηση βίζας 72 ωρών στο μεθοριακό σταθμό Κήπων Έβρου και επίλυσης των προβλημάτων στη χορήγηση Βίζας Σένγκεν από το Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, τα έργα που χρηματοδοτεί και εκτελεί η ΠΑΜ-Θ για τη διάνοιξη πρόσθετης γραμμής ελέγχου διαβατηρίων στους Κήπους Έβρου προκειμένου να περιοριστούν οι καθυστερήσεις στην είσοδο τουριστών από την Τουρκία και τις ενέργειες που γίνονται για να επιτραπεί η διέλευση τουριστικών λεωφορείων από συνοριακή Ελληνοβουλγαρική διάβαση Νυμφαίας Ροδόπης που θα δώσει άλλη δυναμική στην είσοδο οργανωμένων τουριστικών ροών όχι μόνο από τη Βουλγαρία αλλά και από τη Ρουμάνια, Ουκρανία και άλλες χώρες της Βορειοανατολικής Ευρώπης.»
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, η Περιφέρεια θα συνεχίσει να προσπαθεί για το καλύτερο και στο κομμάτι του τουρισμού, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης.



ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «PHILOXENIA» Η …«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΘ»
Πέρα όμως από την Philoxenia 2015 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει να δώσει το δυναμικό της παρόν και στην Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2015» η οποία ξεκινά στις 20 και ολοκληρώνεται στις 22 Νοεμβρίου 2015 και θα πραγματοποιηθεί στον Εκθεσιακό χώρο στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.
Πρόκειται για μια έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης-HELEXPO Α.Ε.
«Θέλουμε να γίνει μια έκθεση που να έχει εξωστρέφεια, να αποτελεί χώρο σύναψης συμφωνιών των επαγγελματιών και να προσελκύει εμπορικούς επισκέπτες από τις όμορες βαλκανικές χώρες» ανέφερε για το θέμα αυτό ο κ. Αμοιρίδης, σημειώνοντας ότι «Η περιφέρεια στηρίζει όλες τις εκθέσεις που γίνονται και πόσο μάλλον ένα θεσμό όπως αυτός, τον οποίο μάλιστα θέλουμε να θέσουμε σε νέο βηματισμό και να αγκαλιαστεί από όλους τους επαγγελματίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.»