Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Βραβεύθηκαν για τις διακρίσεις τους απο τον Υπουργό Παιδείας, οι Ξανθιώτες μαθητές που συμμετείχαν στη Ολυμπιάδας Φυσικής και Ρομποτικής


Τους Ξανθιώτες μαθητές Βασίλη Κόκκινο, Αλέξανδρο Πανταζίδη και Χαράλαμπο Παπαδάκη, απο το1ο Γενικό Λύκειο που διακρίθηκαν κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, αλλά και τη Ζωή Τσαγκαλίδου απο το ΑΞΙΟΝ, που έλαβε την Εύφημη Μνεία στην 46η Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα Φυσικής, βράβευσε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ωνάση.
Ο Υπουργός Παιδείας, απευθυνόμενος στους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς των δεκαοκτώ συνολικά βραβευθέντων μαθητών που συμμετείχαν σε διάφορες Ολυμπιάδες επισήμανε ότι «η διάκριση των παιδιών αυτών αντανακλά την προσπάθεια του κάθε παιδιού, ξεχωριστά αλλά και μια συλλογική προσπάθεια του δημόσιου σχολείου σε δύσκολες στιγμές, χάρη στην ανιδιοτέλεια του ανώνυμου εκπαιδευτικού, που πρέπει επίσης να τιμήσουμε σήμερα. Για το σκοπό αυτό ξεκινάμε το διάλογο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δε μας αρέσει το σχολείο ως διάδρομος για το πανεπιστήμιο θέλουμε να αποκτήσει αυτόνομο μορφωτικό ρόλο» ευχαριστώντας παράλληλα το Ίδρυμα Ωνάση που με τις ενέργειές του τιμά τη διαθήκη του ιδρυτή του.
Οι βραβευθέντες έλαβαν ως δώρο από ένα φορητό υπολογιστή, ενώ ανακοινώθηκε οτι το Ίδρυμα και την επόμενη χρονιά θα καλύψει όλες τις δαπάνες της μετάβασης μαθητών που θα συμμετέχουν στις μαθηματικές Ολυμπιάδες.