Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Αυξημένη η κίνηση στο κέντρο. «Μείον» ακόμη το...ταμείο στα μαγαζιά


Με σύμμαχο τον καλό, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καιρό, πλήθος Ξανθιωτών έκανε τη βόλτα του σήμερα στο κέντρο της πόλης. 
28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία, Μιχαήλ Καραολή και άλλες κεντρικές οδοί, «πλημμύρισαν» με μικρούς και μεγάλους, μιας και απο σήμερα ξεκινούν και οι  εορταστικές διακοπές των μαθητών.
Βέβαια το πλέον απαγοητευτικό, τουλάχιστον για τον εμπορικό κόσμο είναι οτι ναι μεν οι Ξανθιώτες περιφέρονται απο βιτρίνα σε βιτρίνα, ναι μεν μπαίνουν μέσα στα καταστήματα, αλλά οι περισσότεροι βγαίνουν χωρίς...σακούλες, αφού κοιτούν και ξανακοιτούν τις τιμές, σκεπτόμενοι οτι δεν πρέπει να αγοράσουν κάτι που....«περισσεύει» παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα.







«Επειδή αυτές τις δυο μέρες οι περισσότεροι παίρνουν τις συντάξεις και τους μισθούς, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι τα ψώνια για το εορταστικό τραπέζι, απο τα σούπερ μάρκετ. έτσι δικαιολογείται και η αυξημένη κίνηση στους δρόμους. Ωστόσο απο εκεί και πέρα, μετά τα κρέατα και τα φαγητά, οι καταναλωτές θα αγοράσουν, όσοι απο αυτούς δύνανται, τα δώρα τους και μετά, αν τους περισσέψει κάτι θα το αφήσουν στην υπόλοιπη αγορά» αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας οτι  «οι καταναλωτές μπαίνουν στα μαγαζιά κάνουν έρευνα αγοράς και...ξαναβγαίνουν προς το παρόν. Υπάρχει βέβαια μια αισιοδοξία οτι θα κινηθούμε αυτές τις λίγες ημέρες που έμειναν, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε τα πέρυσι και τα πρόπερσι. Πρέπει να κοιτάξουμε το τώρα. Δεν λείπει χρόνος, λείπει χρήμα και δυστυχώς η αγορά της Ξάνθης δεν έχει την κίνηση που θα έπρεπε να έχει. Παρόλα αυτά εμείς πρέπει να είμαστε καλά, να έχουμε υγεία και να ευχόμαστε σε ένα καλύτερο 2016.»