Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Νέα οκτάμηνη διορία για την τακτοποίηση των...αυθαιρέτων


Νέα οκτάμηνη διορία στην τακτοποίηση αυθαιρέτων, φαίνεται να δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και μάλιστα αυτή δεν θα συνοδεύεται από άλλες αλλαγές στη νομοθεσία για τα αυθαίρετα, όπως είχε αρχικά διαφανεί.
Σημειώνεται οτι έχουν απομείνει μόλις λίγες ημέρες, μέχρι την 8η Φεβρουαρίου 2016, μέρα κατά την οποία εκπνέει και η τελευταία προθεσμία που είχε δοθεί πριν από ένα χρόνο για την ένταξη στο νόμο 4178/13 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.
Ωστόσο παρά το γεγονός οτι οι συνεχείς παρατάσεις, φαίνεται να  οδηγούν τους… αυθαιρετούχους στο να αποφεύγουν να ενταχθούν στη ρύθμιση προκειμένου να αποφύγουν την εκ των υστέρων φορολόγηση, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, δίνει νέα παράταση και μάλιστα χωρίς επιπλέον πρόστιμα για τους «καθυστερημένους», όπως ο ίδιος διεμήνυε.
Και όλο αυτό γίνεται την ίδια στιγμή που λιγότερα από τα μισά αυθαίρετα που υπολογίζεται ότι έχουν ανεγερθεί στην επικράτεια έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, επειδή, κυρίως, οι ιδιοκτήτες τους επιδιώκουν να αποφύγουν τη φορολόγηση μετά την ένταξη με τις συνεχείς παρατάσεις.