Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

«Όλοι μαζί, μπορούμε…» Σήμερα το απόγευμα τα δέματα αγάπης στα ανασφάλιστα παιδιά από τους «Κατασκηνωτές»


«Όλοι μαζί μπορούμε» είναι το μήνυμα που θα περάσει για άλλη μια φορά, σήμερα το απόγευμα στις 16.30, στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των «Κατασκηνωτών» της Ξάνθης που συμμετέχει στη δράση «ΕΜΒΟΛΙΑ-ΖΟΥΜΕ παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα» η οποία υλοποιείται στα πλαίσια συνεργασίας του Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο «Αποστολή – Άνθρωπος» για τον εμβολιασμό παιδιών ανασφάλιστων γονέων, χρονίως ανέργων καθώς και παιδιά που ζουν στην Ξάνθη, χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση.
Οι εθελοντές των «Κατασκηνωτών» θα βρίσκονται εκεί έχοντας ετοιμάσει δέματα αγάπης προς τα παιδιά που περιέχουν παιχνίδια και είδη ένδυσης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παράλληλα με τις δράσεις στο εξωτερικό η οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ δραστηριοποιείται από το 2012 και στην Ελλάδα με σκοπό την υποστήριξη των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας στα πλαίσια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Σαν πρώτη προτεραιότητα έχει τεθεί ο εμβολιασμός παιδιών ανασφάλιστων Ελλήνων και μεταναστών, με το πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» όπου η οργάνωση συμβάλλει με την συμμετοχή των εθελοντών και την προσφορά των εμβολίων.
Το παραπάνω πρόγραμμα έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με Δήμους των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Ημαθίας, Κορινθίας, και Χαλκιδικής, το Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής και την Παιδιατρική Κλινική του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που υπάγονται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Παν. & Αγλαίας Κυριακού», καθώς και με μη κυβερνητικές οργανώσεις και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως.
Η εθελοντική ομάδα απαρτίζεται από παιδίατρους, νοσηλευτές και λοιπούς εθελοντές.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη (www.bodossaki.gr), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση(www.latsis-foundation.org) καθώς και από ιδιώτες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα εμβόλια που προβλέπονται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕ), με εξαίρεση το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG) και το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV).